x Fredagsmys Datum: 2010-04-30 Tid: 19:42:25

Nu tänkte jag skriva ett innehållsrikt inlägg, fast.. det gör jag nog inte. :)

HEJSVEJS!
.........

x Skolan är inte alltid lika tråkig Datum: 2010-04-29 Tid: 18:03:35

Det har varit en lagom ansträngande skoldag idag, varför kan inte alla dagar vara som denna? Vi började i och för sig redan klockan 8 med nationellt prov i engelska, men det kändes som att det gick bra och jag tycker det ska bli kul att se resultatet!  
Eftersom att vi alltså haft nationellt prov fick vi sen en skön håla på ett par timmar, där jag och Frida passade på att gymma lite. Sen drog vi tillbaka till skolan och kollade på projektarbeten som 3orna gjort. :)
Och ja.. när vi  sett det mesta passade vi på att sätta oss på en bänk ute i det varma vårvädret och leka som några andra småungar. Frida ska flytta till Vietnam, bosätta sig i en soptunna och få ett halvt barn. Om jag är snäll kanke jag låter henne flytta in hos mig, med tanke på att jag ska bo i ett slott.. om våra spådomar slår in vill säga, haha! 

Nu är jag grymt sugen på att sjunga SingStar, men jag ska nog plugga lite historia istället. Jag menar, det är ju typ samma sak? .. eller kanske inte. :P

.........

x Var tog tiden vägen? Datum: 2010-04-26 Tid: 20:11:23

Satt här i godan ro och kikade runt på lite bloggar, i tron om att klockan inte var särskilt mycket. Så slänger man ett öga ner i högerhörnet och OJ, redan 8? Vad hände egentligen?

Hög tid att plugga programering, prov imorgon!
.........

x Känsliga läsare varnas.. ;) Datum: 2010-04-26 Tid: 17:13:30

Jag tyckte väl att det gjorde lite ont när jag sprang runt på skolan idag? Men vill man vara fin, då får man lida pin! Skoskav = VÅÅÅR! :D


.........

x Vänta nu här lite..? O_O Datum: 2010-04-25 Tid: 16:51:07

Snacka om att jag blev förvånad när jag kollade in topplistan på bloggtoppen nyss! Ni är för underbara, tack så hemskt mycket för alla röster! :'D Gissar väl på att det kommer förändras inom kort, men det var ju kul så länge det varade.. ;)Förtydligande:
 
Topplistan Foto
1. Glasartad

Topplistan Kultur
1. Glasartad

Topplistan Personligt
1. Glasartad
.........

x Besökarstatistik Datum: 2010-04-24 Tid: 21:32:16

Gissa om jag blev glad när jag fick syn på de här besökarsiffrorna för bloggen i onsdags? Nästan tredubbelt så många unika besökare mot vad jag vanligtvis brukar ha! Troligen berodde det hela på att jag just blivit medlem på bloggbetyg.se, men ändå, haha. På tal om bloggbetyg.se, klicka gärna in och betygsätt min blogg (man behöver inte bli medlem)! ;D 

.........

x Sothöns Datum: 2010-04-24 Tid: 18:16:08

Nu börjar översvämningen här utanför försvinna så smått, men vi har fortfarande en hel del sjöfåglar på besök; bland annat den här söta lilla sothönan som jag fotade med mitt dåliga Sigma-objektv. Jag är hur sugen som helst på att köpa ett nytt tele (TAMRON FTW!), men först måste jag bara skrapa ihop ett par slantar.. ;).........

x Lördagsförmiddag Datum: 2010-04-24 Tid: 12:44:27

Idag är det riktigt härligt vårväder här nere i Skåne, solen skiner och fåglarna kvittrar! Har nyss varit i vårt nya hus och kikat lite, allt är i en enda röra och det renoveras för fullt i alla rum, haha. 
Som vanligt drog jag med mig kameran, man vet ju aldrig när det dyker upp något som man vill fånga på bild (i mitt fall verkar det alltid finnas något som vill bli fotat?). Resultatet blev den här bilden på biet. Har lite beslutsångest över om man borde göra en tätare beskärning, tycker att den känns lite "obalanserad"? Såhär ser den alltså ut i orginal:


.........

x Ja, jag är sjuk. *konstaterat* Datum: 2010-04-23 Tid: 14:54:34

När man är så uttråkad att man känner för att plugga matte, då är något fel. Särskilt när man redan pluggat i ett par timmar. 
Nej, nu ska jag springa tillbaka till matteboken och fortsätta leka lite med mina trianglar! :D

.........

x Jason Walker - Down Datum: 2010-04-22 Tid: 15:33:55

.........

x Det var en gång för längesen... Datum: 2010-04-22 Tid: 13:56:06

Hahaha, ÅH vad jag har skrattat den senaste halvtimmen! Tur att ingen är hemma, de hade nog blivit lite oroliga för min mentala hälsa. ;) Har nämligen kollat igenom en del gamla bilder. Varför är det alltid de suddiga, halva och helt enkelt dåliga bilderna som är roligast att titta på? Eller typ filmsnuttar som är filmade när de inte är meningen att bli filmade? *menande blick åt Fridas håll* På tal om filmklipp så är de från USA och Finland lätt ägigast. Liksom vadå? Att gömma sig i en garderob eller att prata om gubben i månen och skratta hysteriskt är väl helt normalt? :D
Det dumma med gamla bilder och filmklipp är ju att de bara är roliga för de som är med på dem. Interna skämt funkar ju inte riktigt på en blogg.. men.. hoppas ni inte misstycker att jag slänger in lite intetsägande bilder ändå.

Det enda jag har att säga är: Myrmos och grisfågel. På sista bilden är jag den lilla blondinen längst ut till vänster, om någon undrar. x)


.........

x Gubben i ... pappret? Datum: 2010-04-21 Tid: 20:00:17

Känner att jag spammar bloggen lite idag, hoppas att det inte gör något! Tänkte bara meddela att den rynkiga gamla gubben nu har fått ett par sinnen till; nämligen lukt och syn (smak har han nog inte så vitt jag vet, jag tänker åtminsotne inte kladda dit någon tunga, haha). 

Så... först ett lite piffigare foto av det hela;... och så den tråkiga versionen;  

.........

x Skuggad och klar (?) Datum: 2010-04-21 Tid: 14:42:57

Jag har nog aldrig varit så noggrann när jag ritat en bild som jag var när jag skuggade denna. Det var nästan lite ansträngande att hålla koncentrationen uppe, haha! Jag gillade faktiskt bilden bättre när det bara var konturerna, men man måste ju träna, och skuggnig har aldrig varit min starka sida. Åtminstone inte när man snackar om blyerts, det är så sjukt svårt att inte få några fula linjer!  
Nu har jag bara ögat kvar... eller? Det känns nästan som att han behöver sin tomma blick? Vad tycker ni?

.........

x Utanför mitt fönster för en halvtimme sedan Datum: 2010-04-21 Tid: 11:40:34

.........

x Morgonstund har guld i mund Datum: 2010-04-21 Tid: 09:51:44

Blev brutalt väckt klockan halv 7 i morse av att tjuvalarmet börjat pipa, och yrvaken började jag förgäves klicka runt på mobilen i hopp om att det pipande ljudet skulle sluta. När jag väl insåg att det inte rörde sig om mitt mobilalarm tog det nog ytterligare ett par minuter innan min trötta hjärna kunde registrera vad det faktiskt var för ett ljud, och vid det laget hade någon (mamma?) redan hunnit stänga av det igen. Dessvärre var jag redan klarvaken, så efter att ha försökt somna om i en halvtimme gjorde jag det bästa av situationen och plockade upp kemiboken från golvet. Snacka om att vara effektiv! ;D

.........

x Inspiration Datum: 2010-04-20 Tid: 23:18:13

Plötsligt blev jag riktigt sugen på att rita med papper och penna. Eller nåja, faktum är att jag varit sugen på att måla med oljefärg hela veckan (tro nu inte att jag kan måla med pensel, för det kan jag inte, men man måste ju börja nån gång?), men blyertsen råkade vara lite närmre till hands. På ungefär samma avstånd låg enkronan och TADA, jag hade ett lämpligt motiv. Tanken var alltså att det skulle bli en ung kung på bilden, men efter att jag misslyckats ganska så brutalt så slängde jag bort enkronan och fortsatte rita lite ur fantasin. Resultatet blev faktiskt ganska lyckat trots allt! :D Imorgon tänker jag sätta igång och skugga.

Såhär ser bilden ut än så länge:
 

.........

x Matpaus Datum: 2010-04-20 Tid: 14:52:21

Nu är jag på jakt efter något ätbart, typ det här äpplet som jag måste ha ritat i paint för några månader sedan. Kemi är så extremt segt. Exoterm hit och endoterm dit, och så lite delta H där mittemellan. Varför måste kemister förklara allt så komplicerat, när det i själva verket hade kunnat vara ganska lätt och logiskt? Jag blir helt irriterad över att de som skrivit min kemibok nog mest gjort den för att de vill briljera med en massa komplcerade ord istället för att använda enkla förklaringar så att eleverna förstår.
Det är nästan som på fysiken, när vår lärare har gått igenom en massa onödigt vetande om atomskal hela lektionen. Så avslutar han med att säga att skalen egentligen inte finns? Så vi räknar alltså på något som inte finns, bara för att det blir rätt trots att det bevisats att vara fel. Inte undra på att man blir förvirrad. 

Eller så är det bara så att jag är blond och vetenskapsmännen inte är det. Vem vet?   

.........

x Tisdagsmorgon Datum: 2010-04-20 Tid: 09:11:42

Det finns inget bättre än att vakna en tisdagsmorgon och veta att man inte behöver gå till skolan. Eller nåja, det skulle väl vara om man vaknade en tisdagsmorgon, var frisk, och inte behövde gå till skolan.
Sitter och mumsar på lite vaniljyogurt med apelsin i, hur gott som helst! Det blir om möjligt ännu godare när man tänker på att resten av ens klasskompisar just nu genomlider en dötråkig programmeringslektion. Snacka om skadeglädje, haha. (:

Fick förresten rätt på arkivsidan igår, så nu tänker jag bara roa mig med att fixa lite små detaljer på bloggen. Sen blir det till att plugga kemi inför provet på torsdag!

.........

x Nytt och fräscht, ÄNTLIGEN! Datum: 2010-04-19 Tid: 19:33:24

Fördelen med att vara sjuk är att man får tid att göra totalt onödiga saker i flera timmar - utan att behöva skämmas över att man inte gör något vettigare. Så det är just vad jag har gjort idag, som ni ser! :D

Har inte alls varit nöjd med bloggens utseende de senaste månaderna, så nu tog jag helt enkelt och öppnade Photoshop, och sen la jag ner lite själ i att både koda och designa och lät det ta så lång tid det kände för att ta. Resultatet blev väl... okej? Jag är nöjd åtminstone, och det är ju huvudsaken. :) Dock krånglar kodningen fortfarande på arkivsidan, HÅLL UT, jag ska försöka fixa det så fort som möjligt. Sen har jag bara ett par småsaker jag vill ändra på, tror dock att jag sparar det till imorgon. Börjar bli lite trött på detta nu känner jag, haha.

Under tiden kan ni väl roa er med att kommentera, kritisera, ge tips och säga till ifall ni upptäcker någon eventuell bugg (bortsett från den på arkivsidan då alltså)? ;)

.........

x Snörvel Datum: 2010-04-19 Tid: 07:45:07

Hade planerat att gå till skolan idag, men vaknade med en ganska ordentlig förkylning... Så det blir till att stanna hemma! Jag måste erkänna att jag inte direkt gråter, det är rätt skönt att sitta hemma och tycka synd om sig själv. Dessutom kan jag lägga ner ett par extra timmar på att plugga kemi, är det inte underbart? Haha, nej, lite sarkasm där.. kemin är urtråkig. Men allt är inte en dans på rosor, eller vad man nu brukar säga?

Det var förresten besökarrekord på min blogg igår, tack så mycket allihopa! :D

.........

x Expedition vårjacka misslyckades Datum: 2010-04-18 Tid: 18:08:25

Nu har jag plöjt igenom hela Väla (ett köpcentra här i Helsingborg), men inte hittat en enda jacka som jag gillade! Det känns som att det bara finns skinn- eller jeansjackor att köpa i vår? Inte riktigt min grej något av det, typiskt.. vill bara ha en vårjacka nu, är trött på att leta!

.........

x Vårjacka Datum: 2010-04-18 Tid: 11:42:11

Fler än jag som är i desperat behov av en ny vårjacka? Jag måste verkligen ha en ny, och som vanligt är jag ute i sista sekunden. Är riktigt sugen på att åka och leta efter en idag, frågan är bara om jag orkar ta mig till butiken... tål att tänkas på.

Kastar in ett par uråldriga bilder som utfyllnad. :)


.........

x Ränder Datum: 2010-04-17 Tid: 21:02:37

Just nu lyssnar jag på: Seaside - The Kooks.

Sådär, nu har jag fixat ett par ränder i bakgrunden så att den inte ser så tom ut. Det tog ju bara ett par veckor, haha..

.........

x Lördag Datum: 2010-04-17 Tid: 14:32:51

Förlåt att jag inte skrivit på evigheter (läs: några dagar), har haft fullt upp med annat på senaste tiden. Gjorde mitt fysikprov igår, det gick minsann över förväntan! Eller nåja, det kändes som att det gick bra åtminstone... nu håller jag bara tummarna!

Ska försöka skriva lite mer när jag kommer hem, är hos pojkvännen nu. Tjingeling!
.........

x Fysik eller inte fysik, det är frågan Datum: 2010-04-13 Tid: 17:48:40

Jag lyssnar jag på: Someone New - Heather Nova

Just nu sitter jag här och har lite beslutsångest över fysiken. Jag vet nämligen inte om jag ska forstätta läsa Fysik B, och i så fall känns det väldigt onödigt att plugga till provet på fredag. Men om jag (mot förmodan) faktiskt ska läsa vidare, ja, då måste jag verkligen plugga järnet nu. Svårt beslut! Ha roligt, plugga, ha roligt, plugga, ha roligt, plugga... Bäst att ta det säkra före det osäkra, fysikboken here I come!

.........

x Multimedia Datum: 2010-04-13 Tid: 10:57:18

Jag kommer inte på något vettigt att göra en film om (skoluppgift), "hållbar utveckling" är temat. Hjälp?

.........

x Idag är det onsdag om man tänker som man gjorde igår Datum: 2010-04-08 Tid: 16:55:42

Förlåt för att jag segat mig som vanligt, NU ska jag ta och svara på en massa söta kommentarer!

Väntar på att maten ska bli klar, sen drar jag till det nya huset och fotar bild till Foto A (nej, jag är fortfarande inte klar med min läxa). För en gångs skull är jag riktigt taggad och har världens idé - hoppas det kan bli som jag vill att det ska bli! Tänker verkligen göra mig till och se ful ut, inlevelse är grejjen! Mitt förra försök till självporträtt blev nämligen.. tråkigt. Önska mig lycka till, det kan behövas.
.........

x Lejon Datum: 2010-04-07 Tid: 21:59:10

Medan ni väntar på svar på era kommentarer, det tog visst längre tid för mig än vad jag trodde det skulle göra, så kan ni ju skratta lite åt det här lejonet som jag hittade i ett hörn på datorn.

.........

x Respons ♥ Datum: 2010-04-06 Tid: 19:02:49

OJ vad mycket positiv kritik jag fick angående den nya layouten, man tackar! :D Ska kolla igenom inläggen lite noggrannare senare, är så illa tvungen att göra min historialäxa först bara.. skolan drog ju igång idag igen för min del. *suck* WIKIPEDIA NÄSTA!
.........

x DONE! Datum: 2010-04-05 Tid: 20:22:34

Sådär, nu är jag klar! Vet dock inte riktigt vad jag tycker, haha. Lite för barnsligt kanske? Vad tycker du? Bättre eller sämre än förra? Bytar eventuellt tillbaka tror jag.. måste fundera lite först bara..


.........

x Dags för vårstädning! Datum: 2010-04-05 Tid: 20:02:22

Nej, nu är jag trött på att allt är så grått och trist i min blogg.. dags för lite FÄRG! Hoppas ni inte blir allt för chockade, haha..
.........

x Måndagsmorgon Datum: 2010-04-05 Tid: 10:22:19

Just nu känner jag mig ungefär lika pigg som den här snigeln.

.........

x Vi är ovänner, kaminen och jag Datum: 2010-04-04 Tid: 11:10:46

Nu har jag tagit mig an den ärofyllda uppgiften att få fyr i kaminen. För tillfället låtsas den åtminstone brinna för fullt, men jag slår vad om att den kommer dö när jag minst anar det. Som den brukar göra med andra ord. Önska mig lycka till! 


På tal om att inte ha något vettigt att skriva om, haha. Fyller ut med ett par bilder från igår, som jag fotade i förbifarten utan att ens orka kolla i kameran (därav de skumma utsnitten).

.........

x Zzz. Datum: 2010-04-03 Tid: 23:40:46

Nej, usch vad trött jag är.. dags att sova.
GONATT! :)
.........

x Humörsvägningar och vårväder Datum: 2010-04-03 Tid: 12:16:10

Idag har jag gjort ännu ett försök till självporträtt, håller tummarna för att det ska se någorlunda normalt ut den här gången. Rummet där jag fotar brukar ha det där perfekta ljuset, men idag när jag äntligen bestämt mig för att göra min fotoläxa (inte en dag för tidigt) var det såklart starkt solsken som fördärvade alla mina planer! Jag blev grymt frustrerad, haha, stackars mamma fick stå ut med mitt gnällande..
Det gick dock över ganska snabbt, och nu är jag på toppenhumör! Stötte nämligen på den här (se bild) lilla krabaten på vägen hem, och återupptäckte mitt Sigma 70-300/5.6 som fallit i glömska. Dessutom är det ju både påsklov, lördag, vår och solsken. Vad mer kan man begära? :'D


Egentligen är det inget speciellt alls med den här bilden, men av någon anledning så är jag lite kär?.........

x Rastat kameran Datum: 2010-04-02 Tid: 23:53:26

Idag kände jag för att gå ut och "bara fota", det vill säga springa runt med kameran i högsta hugg och fota allt som kom i min väg. Sagt och gjort. NU ÄR VÅREN HÄR!

.........

x Regnbåge Datum: 2010-04-02 Tid: 23:29:41

Nu har jag varit dålig med att uppdatera, fy på mig. Igår var det oavsett riktigt häftigt ljus ute, regnet öste ner trots att solen sken, och för att göra det hela bättre poppade världens härligaste regnbåge upp från ingenstans!

Utsikt från vårt hus (nu vet vi alla var skatten finns..).

.........


..bloglovin

PRENUMERERA DU MED! :DOM MIG
Namn: Elin
Född: 12/12 1992
Bor: Skåne
Studerar: Grafisk design
Intressen: Foto, natur, illustration och redigering
Kamera: Canon EOS 400D Ritbord: Wacom Tablet, A5
RSS 2.0