x Natti natti! Datum: 2011-09-30 Tid: 22:46:10

Säger jag med en... nämen, tänka sig! EN KANIN!


.........

x Vilken kategori? Datum: 2011-09-30 Tid: 20:32:57

Har ett litet problem med att placera min blogg på bloglovin', under vilken kategori ska jag egentligen ha den? "Allmänt och personligt", "fotografering", "allmänt om livsstil", "humor", "konst", "design" eller kanske "skumma saker"? Jag har verkligen beslutsångest så jag hade blivit jätteglad om ni velat hjälpa mig!


.........

x Piggare Datum: 2011-09-30 Tid: 19:55:58

Hur gör ni för att pigga upp er själva? Jag slösar pengar på soltorkade tomater, zucchini och mörk choklad. Nu känns det genast lite bättre liksom.

.........

x Dumma dag Datum: 2011-09-30 Tid: 17:58:00

Kom just in genom dörren, har varit i skolan hela dagen. Är tröttare än tröttast och hade helst bara velat lägga mig under täcket och sura.

Låt mig förklara:

1. Allt började med att jag skulle bre mina mackor till skolan i morse och insåg att de två bitar som var kvar av mitt bröd hade börjat mögla. Det blev inga mackor för min del.

2. Jag lyckades förväxla buss nummer 8 med buss nummer 3 och fick gå en bra bit till skolan. Hade lika bra kunnat gå direkt istället för att stå och vänta på bussen från första början.

3. Jag kom på att jag hade glömt vilken sal vi skulle vara i.

4. Teckningslektionen som jag hade sett fram emot hela veckan ersattes av att vi fick titta på när en känd herre från Kina skrev texter. Jag har ingen aning om vad det hade med vår utbildning att göra men borde väl vara tacksam för att jag fick se denna herre skriva. Tyvärr är jag en väldigt otacksam unge och hade hellre tecknat serier.5. Jag har som sagt tillbringat hela min dag i skolan, medan det har varit solsken och varmt utomhus.

6. Jag bestämde mig därför för att hoppa av en hållplats tidigare än planerat för att få gå sista biten genom parken. Självklart hade den just idag intagits av ett gäng kajjor och jag fick istället för vacker fågelsång lyssna på skränandet från hundratals kråkfåglar. Yes.Hoppas att er dag har varit bättre än min!
Nu ska jag diska..........
.........

x Säg "naaaaaaaaw" Datum: 2011-09-29 Tid: 19:46:37Såhär fint ordnade jag häftstiften i skolan idag! Visst är jag duktig? Va? Vadå onödig..?

Peter: "Vad häftig!"
Jag: "Hahahahahaha, HÄFTig!!"
.........

x Otto på besök Datum: 2011-09-29 Tid: 18:47:44Tvingade ut min kära farbror på en fotorunda idag för att jag skulle få lite material till att göra cinemagraphs (typ animationer). Det blev faktiskt lyckat! För en gångs skull var ljuset bra och bildkvalitén blev toppen, dessvärre hittar jag såklart inget bra filformat att spara animationer i så när jag väl sparar blir allt helt pixligt... dumma gif. Aja. Om någon har tips på något bättre filformat som stödjer animationer är ni varmt välkomna att informera mig!
.........

x Kise i repris Datum: 2011-09-29 Tid: 10:05:00Jajaja, jag lovar, det ska komma fler nya foton! Jag råkar bara tycka det är lite jobbigt att krypa runt på marken med kameran framför ögonen när det är fullt av nyfikna stadsbor runt omkring..
.........

x Adobe Adobe Adobe Datum: 2011-09-28 Tid: 19:50:57

Sitter och lär mig InDesign nu, en av tvåorna var schysst nog att hålla en liten kurs för oss ettor över Google+! I like. Hade i övrigt en helt grym lektion i Illustrator, Photoshop och InDesign tidigare idag och var minst sagt eld och lågor över den hela vägen hem. Åååh, Adobe <333333333 Haha!

.........

x Tack Linus för tipset! Datum: 2011-09-28 Tid: 18:02:27

Kvällsmaten idag var supergod och snabblagad, jag rörde helt enkelt ihop en smaksatt crème fraiche med några bitar fläskfilé och lät det puttra i ett par minuter. MUMS, rekommenderas!

.........

x Ibland är jag riktigt smart Datum: 2011-09-28 Tid: 16:36:59

Idag skulle jag försöka få in en ny hylla i kylskåpet, det gick sådär. Hyllan var liksom för bred för att man skulle kunna få in den? Sjukt kass design tyckte jag. Sen fick jag en uppenbarelse:


.........

x Ännu en bild Datum: 2011-09-28 Tid: 10:15:00Äntligen klar med den här illustrationsuppgiften!
.........

x Ett gammalt hopp Datum: 2011-09-27 Tid: 18:57:32

Här kommer ett litet filmklipp där jag tvingar hästen Herkules över svindlande höjder, från när jag red på Ausås Ridklubb:

.........

x Vad jag gör? Datum: 2011-09-27 Tid: 15:12:01

Jag tränar på att skriva. Känns lite som att gå i ettan igen!Detta är alltså en läxa som går ut på att man ska förstå hur olika typsnitt är uppbyggda (på bilden ser ni fonten Bodoni). Jag kan meddela att det var roligt till en början men efter tre A4-papper börjar det kännas ganska segt..
.........

x Varning för obehagliga bilder Datum: 2011-09-27 Tid: 11:37:46Nu skulle man ju kunna tro att jag har träffat på ett par fotbollshulliganer på stan, men ack nej, så är inte fallet. Jag skulle bara leka lite med gammalt smink och vips så fick jag en allergisk reaktion.. HETT! 


.........

x Fnittrar mig nästan till döds Datum: 2011-09-26 Tid: 23:35:27

Jag är inte normal. Okej, det visste ni kanske redan, men alltså.. när jag stod och borstade tänderna nyss blev det liksom konstaterat.

Senariot:
Jag står alltså inne på toaletten. Ensam. Det finns inte en själ i närheten, och borsta tänder är ju faktiskt grymt tråkigt. Då kommer jag plötsligt ihåg en dröm jag drömde inatt. Jag drömde nämligen, för att göra en lång historia kort, att min pappa mördade mig (!?) och att jag blev en fiskmås (?!?!?) i mitt andra liv. Detta tycker jag då är så extremt lustigt att jag börjar skratta och sätter tandkrämen i halsen.

Allvarligt talat, vad är oddsen?


.........

x Två bilder klara.. Datum: 2011-09-26 Tid: 19:51:30

.. två till to go! Alltså ärligt talat, den här läxan är hemsk. Jag ritade just mina mardrömmars bild, typ. Ett hus fullt av fönster. Sen blev det ju också därefter........ typiskt, måste jag ha så sneda ögon? Raka linjer är verkligen inte min grej (linjal är ju fusk)! Tur att bilden åtminstone ser liiiiiite bättre ut i verkligheten. Intalar jag mig.(Tur att jag inte valde att läsa till arkitekt, det känns ganska kört så att säga.)
Min vad-det-nu-är är i övrigt också klar!Nu ska jag rita en båt!
.........

x Vill ha förändring Datum: 2011-09-26 Tid: 18:29:15

Har massor av idéer till en ny bloggdesign men inte tillräckligt med tid. Tyck synd om mig!
.........

x Fotbollstokar och matkombinationer Datum: 2011-09-26 Tid: 15:18:20

Att skylta med att man är från helsingborg är nog ingen bra idé om man vistas i Malmö idag, det där med fotboll är nämligen på liv eller död i den här staden. Jag lyckades hamna bredvid ett gäng killar på bussen som berättade för varandra hur mycket de hatade helsingborgare. Jag kunde bara inte låta bli att le lite, med tanke på att de stod bara en halv meter från någon som de ville slå ihjäl utan att ens märka det. Snacka om misslyckande.

Något som däremot inte blev misslyckat var min måltid bestånde av en konstig kombination av diverse ätbara ting. Tro det eller ej, men kombinationen fläskfilé, couscous, stekta grönsaker och crème fraiche var faktiskt fullt ätbar!


.........

x Skadeglädje är den enda sanna glädjen Datum: 2011-09-26 Tid: 10:01:00

Det är inte lätt att parkera, det konstaterade jag senast jag besökte Frida när bilen bredvid min stod parkerad på det här viset:

Jag flinade lite skadeglatt för mig själv. Inte bara över det faktum att personen faktiskt kört rakt in i staketet, utan över att han eller hon av någon anledning inte backat tillbaka efteråt.

Plötsligt kändes det liksom helt okej att jag hade råkat parkera lite snett i min egen ruta.

.........

x Och just det.. Datum: 2011-09-25 Tid: 21:37:31

Grattis HIF till SM-guldet, från en som inte kan någonting om fotboll men som hejjar på Helsingborg ändå. ;) För mer information om hur bra helsingborgare är kan ni kika in på Juennifers blogg (som såklart är grymt bra av en självklart anledning). Klicka på bilden för att komma dit!

.........

x Föräldrar på besök Datum: 2011-09-25 Tid: 20:31:20

I Alnarpsparken:

.........

x Läxa läxa läxa Datum: 2011-09-25 Tid: 18:33:09

Nu har jag påbörjat en av fyra bilder till den påhittade restaurangen Hi-Fi. Ja, jag vet att den ser mer ut att höra hemma i ett lekrum för småbarn än på en restaurang med "god mat, cool musik och spännande dryck". Men sånt är livet! Jag har ärligt talat ingen aning om vad det är vår lärare vill ha, så nu får det bli som det blir. Ångest.

.........

x Kolla in! Datum: 2011-09-25 Tid: 17:36:39

Ja, titta vad jag fick av mina föräldrar idag, visst är de snälla?"Ett kuvert med.... eh.. papper i?" tänker ni nu. Och ja, det är precis vad det är! Jag kom nämligen på att jag inte hade några vanliga vita papper hemma, lite kris när man har en uppgift som ska ritas. Tur att man har föräldrar! Eller ja, snarare tur att man farbror som påminner en om att man ska be sina föräldrar att ta med papper, utan honom hade jag ännu varit papperslös..
.........

x Såhär serverar en äkta student Datum: 2011-09-25 Tid: 11:51:51

Okej, jag borde kanske dricka ur mjölkpaketet också för att vara riktigt äkta.. fast det är ju äckligt. Så detta får helt enkelt duga för känslans skull, liksom.

.........

x Svikaren Monki Datum: 2011-09-24 Tid: 18:58:35

Men hallåååå. Nu när jag äntligen har flyttat till en stad där det finns butiker à la Monki så går de och fixar en webbshop!? VET NI HUR LÄNGE JAG HAR VELAT KUNNA WEBBSHOPPA KLÄDER FRÅN MONKI?!?! Alltså näää, detta var taskigt, nu känns det inte alls lika värt att bo i Malmö längre. Inte för att jag har råd att köpa några kläder ändå....


.........

x Tjoho hurra yeay Datum: 2011-09-24 Tid: 16:14:54

Nu kommer min älskade pojkvän gråta och resten av mina läsare hurra, för som kompensation för morgonens tystnad kommer här en ny videoblogg! Jag har fortarande inte förstått mig på ljudet så det kanske är lite tyst, och ni får ursäkta att jag pratar jättefort, men jag hoppas att det ska gå att höra vad jag säger ändå.


Ja, det är pinsamt att snacka med sig själv som ni märker, meeeneee.. övning ger färdighet!
.........

x Plötsligt händer det Datum: 2011-09-23 Tid: 19:40:00

Ett tu tre och så befinner jag mig i Helsingborg! Detta firar vi med en grym bild som Peter skapat i Minecraft, visst är det likt? ;) Större version hittar ni här.

.........

x Jag hatar numera bananer Datum: 2011-09-23 Tid: 12:18:53

Saker jag har fått reda på idag:
1. Kylskåpsdörren ska stängas ordentligt efter att man har tagit ut en äcklig banan.
2. Mitt kylskåp har ingen signal som talar om för en att man har klantat sig.
3. Istället försöker den kyla gånger hundra för att kylen ska hålla sig i temperatur trots öppen dörr.
4. Vilket resulterar i att frysen når -25 grader och kylen fortfarande inte håller rätt temperatur.


.........

x Det där med minnet.. Datum: 2011-09-23 Tid: 09:31:00

Kom på att jag la en banan i frysen igår för att den skulle bli kall, tänkte plocka fram den innan den hann frysa. Såhär såg bananen ut idag. Sugen? 

.........

x Nytt recept Datum: 2011-09-22 Tid: 18:16:47

Ja, som rubriken lyder slog jag på stort idag och letade upp ett recept på något som jag aldrig ätit innan. Det blev "Fläskfilépanna med paprika och bacon" (receptet hittar du här), bortsett från att jag hade kyckling istället för fläskfilé. Dessutom struntade jag i chilipepparn och pimpade rätten med en skvätt grädde eftersom att det knappt blev någon sås av crème fraichen. Det blev mumsigt! Utan tvekan det godaste jag lagat hitentills, jag kan till och med sträcka mig så långt att det skulle kunna vara en av mina nya favoriträtter.
Det ni!


.........

x Kurslitteratur Datum: 2011-09-22 Tid: 16:02:38

Alla borde få ha samma kurslitteratur som mig, den är underbar. Bara kolla liksom!Understanding Comics:Thinking with type:Stop stealing sheep and find out how type works:Basic perspective drawing:Ja alltså, det är ju inte direkt så att man får ont i magen av tanken på att läsa (eh, titta i?) dem liksom. ;)
.........

x Så kan det gå.. Datum: 2011-09-22 Tid: 13:41:38

.........

x Gårdagens outfit och lite annat spännande Datum: 2011-09-22 Tid: 11:14:08

Nu behöver ni inte oroa er längre, jag hittade hem igår (eller tja, snarare idag..)! Förvisso efter att ha bevittnat ett slagsmål på bussen och snackat lite med polisen, men det får man väl räkna med när man bor i underbara Malmö?

Nej, nu tycker jag att vi kör en gårdagens outfit, tillsammans med kommentaren "lycka är att ha inhandlat en helkroppsspegel". Jag hade lite i-landsproblem med att bara ha en vanlig toalettspegel förstår ni..Den svarta tröjan är förresten en sådan där med långa flikar fram ni vet, därför ser mina ben lite missbildade ut. Nu vet ni det.
.........

x Såhär stor är den Datum: 2011-09-21 Tid: 16:30:00

Någon undrade hur stor fåtöljen jag snickrat är, så här kommer den ultimata jämförelsen - fåtölj bredvid normalstora bananer!Detta är ett tidsinställt inlägg, för tillfället befinner jag mig nämligen hemma hos en klasskompis och firar att vi genomfört vår första examination!
.........

x Detta ska jag ha hunnit göra nu Datum: 2011-09-21 Tid: 10:15:00Jag vet, bilden är extremt vacker, ni behöver inte säga det. Blir nästan lite rörd själv!
.........

x Köttbullar för hela slanten Datum: 2011-09-20 Tid: 17:32:37

Idag har jag konfronterat min stora skräck; köttbullen. Enda sedan hemkunskapen i grundskolan har jag fasat över dagen då jag skulle bli tvungen att ta tag i köttfärsen med egna händer och rulla den där äckliga geggan av död ko, gris och kyckling till små bollar. Idag vara alltså stunden kommen. Lyckligtvis gick allt lite lättare än vad jag hade tänkt mig, ärligt talat konfronterade jag inte min fobi utan rullade köttbullarna med hjälp av två skedar. På så vis undkom jag diverse äckelkänslor och slapp få upp redan svald mat på diskbänken. 

Sååå.. faktum är att jag är grym på köttbullelagning också. Alltså, jag är ju grym på typ allt så det var väl egentligen ingen förvåning. Bortsett från att jag inte hade någon potatis hemma så gick allt galant, och gott blev det!Vad jag gör nu? Försöker få disken att diska sig själv såklart! Det går sådär.
.........

x Vill ha Datum: 2011-09-20 Tid: 11:28:39

Har dessvärre inte plats och minns inte var jag hittat bilderna.. Men de är fräcka i alla fall!
.........

x Duktig Elin Datum: 2011-09-19 Tid: 20:37:59

Jag hann både trycka i mig en smoothie och skriva halva essän, tro det eller ej! Dessutom fick jag ju motion när jag kilade iväg till affären. Nöjd.

För att fylla ut får ni här en bild som jag tecknade på lektionen häromdagen. Vi fick ett foto av vår lärare och sen var det bara till att rita av, svårt men kul! Jag misslyckades lite med vinklarna på bilarna men det får ni leva med.

.........

x Jadu............ Datum: 2011-09-19 Tid: 18:08:14

Springa till affären och köpa frysta bär för att kunna göra smoothie ikväll eller skriva essä, det är frågan. Skyndar jag mig kanske jag hinner båda? Kanske. Väldigt mycket kanske.

SMOOTHIE NÄSTA!

(Fyyyy Elin, fyyyyyyyyyyy!)
.........

x Examinationsarbete, check! Datum: 2011-09-19 Tid: 17:47:40Har du någonsin sett en snyggare fåtölj? Menar väl det. Jag är grym (och har sjukt snälla föräldrar tål att tilläggas). ;) Nu ska här skrivas några sidor essä om mina upplevelser i Malmö konsthall!
.........

x Hemma i lägenheten igen Datum: 2011-09-18 Tid: 20:56:34

.........

x Strax tillbaka! Datum: 2011-09-16 Tid: 19:48:39

Ska bara slappa lite hemma hos föräldrarna ett par dagar ;D
.........

x Vill ha massor av tips! Datum: 2011-09-15 Tid: 16:26:56

.........

x Promenerat en sväng Datum: 2011-09-15 Tid: 14:16:58.........

x Hur hade du sett ut om du var en fåtölj? Datum: 2011-09-14 Tid: 17:36:35

Idag kom jag till skolan klockan 10:00 för att få reda på att vi inte hade någon lektion. Sådär kul. Fast istället för att deppa slog jag och några klasskompisar oss ner och snackade skit. I ett par timmar eller så. Sen begav vi oss till soptippen. Där gick vi och filosoferade och kollade på gamla saker och ett par av oss fick dessutom med sig lite skit hem. Haha, nej alltså, ni behöver inte bli oroliga, vi gjorde faktiskt läxa. Inspekterade vad för typ av skit man skulle kunna bygga en fåtölj av, det är nämligen vårt examinationsarbete för den här kursen. Spännande va? 

Sen begav jag mig till ett annat övergett ställe för att göra en annan uppgift. Det var inte så populärt, byggarbetarna trodde nämligen att jag planerade att smita in på deras område och skällde på mig. Förlåt liksom, jag stod faktiskt utanför staketet och jag hade en uppgift att göra! Fast malmöiter är förståss inte så brighta har jag märkt..


.........

x Service minded? Njaaaaaaa. Datum: 2011-09-13 Tid: 21:10:44

Idag hade jag väl egentligen kunnat blogga hur mycket som helst, men av någon konstig anledning har jag inte varit sugen. Istället har jag handlat, gått en sväng, lagat mat och hämtat kurslitteratur på posten. Gubben som skulle ge mig mitt paket innehållande böckerna var i övrigt sjukt trevlig (observera: hög sarkasmnivå). När jag kom in tittade han ner på sin mobil. Jag stod och väntade. Han klickade lite på mobilen. Han tittade upp. Jag sa "jag ska hämta ett paket", han mumlade något, tittade ner på sin mobil. Gick till andra änden av disken (jättejättelångsamt). Tittade fortfarande på sin mobil. Pratade lite med sin arbetskollega på hemspråket medan jag fortfarande väntade. Det lät inte som om det var någon arbetsmässigt de pratade om. "Paket?" upprepade jag. "Behöver nummer", mumlade han till mig. Tittade på sin mobil igen. Hämtade mitt paket. Gav det till mig utan att titta på mig. Tittade på sin mobil. Så jag sket i att säga hejdå och gick. Snacka om otrevlig gubbe. Dessutom måste jag gå dit fler gånger. Inte jättesugen.

.........

x En dag på högskolan Datum: 2011-09-12 Tid: 21:46:06Visst verkar det sjukt ansträngande? "Jag förstår om ni känner er utmattade" sa vår lärare idag. Det roliga är att hon var allvarlig och att hon tyckte att vi behövde en paus. Alltså inte för att jag har något emot pauser meeeen..Här ovan ser ni en kass bild på några av ramarna vi spikade upp på väggen. En vägg som vi egentligen inte fick spika upp saker på. Men vår lärare är tydligen en liten rebell så vi gjorde det ändå, hon skulle berätta för rektorn efteråt, meddelade hon oss. Lyssnade man mellan orden förstod man att detta inte skulle bli populärt. Kan inte vara lätt att vara rektor för en skola full med konstnärer....

Veckans uppgift i kursen "Kreativa metoder" har alltså varit att göra en ram som representerade en annan person i klassen. Jag är representerad av ramen i mitten längst upp, som är gjord av pinnar och sladdar. Ja, why not? Ramen jag gjorde åt en annan tjej hänger längst ner till höger, det är den som var inlindad i spanskt tidningspapper och som jag dessutom (efter att jag visade er den) målade lite på med vattenfärg. Den ser sjukt obetydlig och liten ut. Det är det som är problemet med att gå i en klass full av galet kreativa människor. Jag vill också kunna krydda till det och skita i instruktionerna och bli älskad ändå!

Behöver jag ens nämna att en av tavlorna var gjord av grönsaker, köttbullar och fiskpinnar som förmodligen kommer hänga där på väggen och ruttna? Sjukt mysigt.
.........

x Pannkaka blev det.. Datum: 2011-09-12 Tid: 18:23:38

.. av min kvällsmat. På både det ena och det andra viset. Mina pannkakor antog nämligen snarare formen av bullar än något annat, och hälften av dessa pannbullar var härligt ofärdiga i mitten. Visst blir ni sugna? Ärligt talat blev inte jag heller det, så jag slängde hälften. Andra hälften kunde man åtminstone se vad de skulle föreställa, så de var helt ätbara. Dessutom kom jag på den briljanta idén att steka äpplen till och hälla på lite socker och kanel, MUMS! Att jag inte tänkt på det tidigare.
Tyvärr får ni inte se någon bild eftersom att jag var så extremt hungrig att jag verkligen inte hade tid att fota misslyckandet. Istället får ni därför en grym illustration som jag lagt ner hela min själ i.


.........

x Lurade! Datum: 2011-09-11 Tid: 20:09:09

Bilden på tvättstugan infinner sig inte alls i föregående inlägg, den kommer här istället! Ärligt talat känns det inte som om ni bryr er om ni får se en bild på tvättstugan eller inte. Men det får ni alltså ändå.

Eftersom att jag är en sjukt uppfinningsrik person i köket blev kvällsmaten precis som jag beskrev i föregående inlägg med enda skillnaden att jag slängde in alltihopa i ett pitabröd. Jag vet, bästa idén någonsin, hur gott som helst! Tror att ni ville veta det ungefär lika mycket som ni vill se bilden som kommer nu. Min blogg måste verkligen vara den mest spännande och intressanta i hela bloggvärlden, jag förstår att ni prenumererar!


.........

x Söndag Datum: 2011-09-11 Tid: 18:59:39

Nu är min lägenhet en enda röra och någon har efterlämnat sig plektrum. Man skulle därför kunna tro att det är Mikael jag har haft på besök, om det inte varit för att de här personerna dessutom efterlämnat sig dammsugare, TV-antenn och matta. Lite mer användbara besökare med andra ord. Tack mamma och pappa!

Nu tänker jag steka upp ris, majs, morötter, falukorv och diverse annat mumsigt innan jag ger mig på dammsugaren. Sen ska vi se om min tvätt överlevt sin färd i tvättmaskinen. Ja, jag har tvättat! Gaaaaalet!

(Bild på tvättstugan infinner sig här senare.)
.........

x Åska Datum: 2011-09-11 Tid: 12:03:03

Upplever nu mitt första åskoväder sedan jag flyttat till Malmö. Självklart är det så nära som det bara kan vara och jag funderar över om man brukar rycka sladdarna till dator och tv när man bor i stan. Hm. Tål att tänkas på.


.........

x Mätt och belåten Datum: 2011-09-10 Tid: 19:26:25

.........

x Lördag Datum: 2011-09-10 Tid: 15:50:03

Man vet att Mikael har varit på besök när det står läskburkar på bordet, ligger godispapper på golvet, när man hittar plektrum under tangentbordet och man får stänga ner hundratals flikar på datorn. Och när rummet är en enda röra. Men jag gillar honom ändå. 

Nu ska jag städa, göra läxa och laga mat. Kyckling med currysås står på menyn! Mmmmh (hoppas jag).


.........

x Gör läxa Datum: 2011-09-09 Tid: 21:09:54Visst blir den grym? ;D
.........

x Fredag Datum: 2011-09-09 Tid: 14:16:27

Nu hade jag skrivit ett detaljerat inlägg om hur jag gjort kaos med min lägenhet och ritat i skolan. Dessvärre raderade jag allt av misstag och nu är jag för lat för att skriva en gång till. Kan trösta er med att det inte var särskilt läsvärt ändå så..

Dags att checka csn, fixa kurslitteratur, handla och göra läxa! Tjoho!

.........

x Ser ni? Datum: 2011-09-08 Tid: 22:00:43

Ser ni ser ni ser ni ser ni? Visst är den söt?!Ja, hunden alltså. Den befann sig någonstans mellan Helsingborg och Malmö runt halv-nio-snåret och förgyllde min hemresa. Hemresan till lägenheten menar jag då, det blir ju lätt lite förvirrat det där med "hem". Hade i övrigt roat mig med att hämta vattenfärg och kartong och lite annat smått och gott hos mina kära föräldrar, därav turen till Helsingborg.


.........

x Nollad! Datum: 2011-09-07 Tid: 23:51:30

Som rubriken lyder - nu har jag blivit nollad! Jag ångrar lite att jag la ner en halvtimme på håret innan idag och att jag för ovanlighetens skull dessutom la ner tid på att kleta på mig lite smink. För det första blåste det nämligen halv storm, och för det andra roade sig tvåorna med att bättre på mitt utseende med en vacker krigsmålning (som smetade ut sig mer och mer under kvällen).TACK! Kändes ju värt liksom. Fast okejdå, jag erkänner att jag faktiskt hade väldigt roligt och att vårt lag var awesome. Dessutom tvingade de mig att äta falafel för första gången i mitt liv. Tror inte ni kan föreställa er hur lyckliga ansikten malmöiterna fick när jag sa ”det var faktiskt ganska gott”. Snacka om att vara lättunderhållna.

 

Nu ska jag sova, gonatt!

.........

x I-landsproblem Datum: 2011-09-07 Tid: 14:12:01

Att kombinera kläder när man inte har någon helkroppsspegel är verkligen hopplöst. Låt oss hoppas att jag lyckas ändå eller att mina klasskompisar helt enkelt inte bryr sig..
.........

x Lunch Datum: 2011-09-07 Tid: 12:21:43Nu är jag redo för nollning!
.........

x Här är jag! Datum: 2011-09-06 Tid: 19:42:21

Nu behöver ni inte oroa er längre, jag hittade tillbaka! Det enda jag fick ut av min promenad är att jag tydligen bor granne med ett aktivitetsområde för psyksikt sjuka. Känns ju bra..Faktiskt kände jag mig själv lite rubbad när jag ställde mig och tittade till höger och till vänster vid järnvägskorsningen på bilden nedan för att försäkra mig om att det inte kom något tåg.Ärligt talat, varför har man kvar bommar och signaler när det inte går att ta sig fram på spåret? För att kunna skratta åt nykomlingar som mig?
.........

x Lära känna området Datum: 2011-09-06 Tid: 16:20:39

Kom just hem från affären, av åtta saker jag skulle köpa fick jag tag på en. Nåja. Nu ska jag i alla fall ut och promenera en sväng, har jag inte kommit tillbaka imorgon kväll så har jag antingen gått vilse eller blivit kidnappad. Mest troligt gått vilse med tanke på mitt lokalsinne..


.........

x Min lägenhet Datum: 2011-09-06 Tid: 12:18:36

Är ledig idag så jag passade på att fota lite i lägenheten innan Otto kommer på besök. Färgerna blev buggade i och med att ljuset var kasst, men jag tror att ni överlever;

.........

x Ja, nu bor jag i Malmö! Datum: 2011-09-05 Tid: 21:54:17

Japp, för er som inte har hängt med (fast det är nog ganska svårt att missa) så har jag börjat på Malmö högskola där jag läser Grafisk design. Det är i övrigt samma högskola som Egoina går på (har faktiskt hunnit träffat på henne ett par gånger redan), jag vet att ni är avundsjuka! Tillbaka till saken; jag har alltså dessutom flyttat hemifrån till en mysig liten studentlägenhet och ska inatt sova min andra natt här.

För ett par timmar sedan lyckades jag laga min första måltid i form av köttfärssås. Ärligt talat gick det lite sådär, det känns som om mer gick fel än vad som gick rätt. Först och främst kom jag hem senare än planerat, sen insåg jag att jag var tvungen att diska både gryta, stekjärn, mått, bestick, tallrik.. you name it. När jag väl hade diskat allt enligt konstens alla regler kom jag på att jag inte hade allt jag behövde hemma. Men det sket jag i. Vitlök, socker och timjan, vem behöver det liksom? Så jag satte igång med att steka köttfärsen. Så skulle de krossade tomaterna i. Konserv. Jag svär inte ofta, men då svor jag. För tror ni att jag hade köpt någon konservöppnare? Självklart inte... Men så fick jag en snilleblixt, i min (oanvända) nagelklippare från Kanada fanns diverse smått och gott. Kunde där finnas en konservöppnare måntro? BINGO! Att den sen var oduglig och det tog år att få upp konserven är ju en annan femma. Det gick åtminstone. Till slut blev äntligen köttfärsen klar. Nöjd kände jag mig (och brutalt hungrig). Då lyfte jag på locket till spaghettin och insåg att jag hade kokat alldeles för lite. #&")!=(¤"/(¤!. Men jag orkade inte koka mer så jag satte mig vid bordet, lite trumpen, och högg tag i sojan (obligatorisk när jag ska äta köttfärssås). TROR NI ATT FLASKAN GICK ATT ÖPPNA!? Självklart gick ringen man skulle dra i av och jag ägnade ytterligare några minuter med att få upp plasten. Sen lyckades jag. Sen åt jag. Lycka.På bilden ser ni mitt matbord slash datorbord slash avlastningsyta. Minilite spaghetti. Dum soja. Eh. Nycklar och bananer? Ja, ni ser själva. Jag brukar faktiskt vara mer ordningssam!
.........

x 09:30 idag Datum: 2011-09-05 Tid: 12:34:00Efter att ha sovit min första natt i lägenheten vaknade jag upp till det här härliga regnovädret! Lycka är att inte ha glömt paraplyet hemma i Helsingborg. Jag och en kille som också skulle med bussen tryckte ihop oss under mitt paraply, han var nog tacksam att han slapp springa för livet (för att inte drunkna?) som killen på andra sidan vägen gör på bilden. Det var längesen jag var ute i en sådan störtskur!
.........

x Trött Datum: 2011-09-03 Tid: 23:18:55Eftersom att ni är så himla snälla och goa och allt det där så tillåter ni väl inte mig att blogga i det här tillståndet? Visst väl det. Tack! Imorgon flyttar jag hemifrån!
.........

x Fast just det.. Datum: 2011-09-02 Tid: 19:29:59

Tack för 60 prenumeranter! :DDD
.........

x Så är det Datum: 2011-09-02 Tid: 19:27:36

Orkar faktiskt inte blogga idag så ni får stå ut tills imorgon. Eller övermorgon. Eller något. Tills vidare kan ni beundra denna underbara googlebild av en uppblåsbar säng från Intex. Den är fräck och mina föräldrar är bäst!


.........

x Jag lever! Datum: 2011-09-01 Tid: 19:18:20

Mycket mer än så har jag inte tid att berätta. Jag hittade på morgonen, sa hej till några nya klasskompisar, konstaterade att vi var 40 elever i ett klassrum, lyssnade, lyssnade, fick läxa, lyssnade. Hämtade nyckel, kollade lägenheten (fin!), hälsade på blivande grannar och åkte hem.

Läxa: självporträtt i fotoautomat. Såklart ska det vara kreativt och visa vem jag är och jag-vet-inte-vad. Jag låtsas som om jag fattar och bara gör något. Hoppas på det bästa. Det enda jag vet är att jag inte får fördärva fotoautomaten, så långt hängde jag nämligen med. Det ska jag väl klara?
.........

x Tidsinställt Datum: 2011-09-01 Tid: 09:45:00

Nervös nervös nervös nervös nervös nervös nervös nervös nervös nervös. Antar jag. Förhoppningsvis har jag kommit fram i Malmö utan missöden. Om en halvtimme är det upprop!
.........


..bloglovin

PRENUMERERA DU MED! :DOM MIG
Namn: Elin
Född: 12/12 1992
Bor: Skåne
Studerar: Grafisk design
Intressen: Foto, natur, illustration och redigering
Kamera: Canon EOS 400D Ritbord: Wacom Tablet, A5
RSS 2.0