x Såhär roligt har jag det idag Datum: 2010-11-30 Tid: 22:10:48

.........

x Kreativitet och mordförsök Datum: 2010-11-29 Tid: 18:20:07

Jag är riktigt sugen på att fixa en ny bloggdesign nu, dessvärre ska ge mig av till stallet inom två minuter. Typiskt. Får vara kreativ en annan gång! ;D
På tal om ingenting så lyckades jag kasta min mobil i snön och låta den ligga där i ett par timmar, vilket jag insåg för en liten stund sen. Den var ganska genomfrusen när jag fick in den i värmen igen, haha, stackaren. Turligt nog överlevde den (om än lite chockad).

Nej, nu måste jag rusa, vi hörs!
.........

x Födelsedagsgrisen Datum: 2010-11-28 Tid: 01:19:50

Nu sitter jag hemma hos Mikael i världens röra av presenter som han strategiskt placerat runt tangentbordet. Härmed säger jag grattis på 18-årsdagen till min favvomikael! :'D Puss <3


.........

x Drakar, jordnötter och dammsugare Datum: 2010-11-27 Tid: 11:50:47

Jag har drömt hela natten. Bland annat om en drake som jag skulle bekämpa med mitt magiska svärd, fråga mig inte var jag fick det ifrån, haha. Nåja, jag hoppade upp halv 10 idag och satte mig i köket och kollade lite på de tjugotalet småfåglar som satt i trädet utanför och bråkade om talgbollar och jordnötter. Söta. Sen kom det en nötskrika och visade var skåpet skulle stå. Då gick jag. Hann dammsuga hela huset innan föräldrarna kom hem från morfar. Pappa gnällde över att han skulle behöva dammsuga. Då kände jag mig nöjd.

Jag vet inte riktigt vad jag vill säga med den här bilden, mer än att.. nej, den bara är där helt enkelt. För utfyllnadens skull. För att få er att drömma mardrömmar. Typ.


.........

x Att vara liten Datum: 2010-11-26 Tid: 21:08:58

Visst är det härligt med fredag? Inte för att min fredag blir särskilt speciell, men endå. Mysigt ju. Snö ju. Helg ju.
Riskettan idag blev förresten inställd, så jag våldgästade Mikael en stund istället. Stackaren. Han fyller 18 i helgen. Det påminner mig om att alla i min klass är gamla gubbar nu, nästan. Med undantag från två. Och Frida då, hon är tant. Själv är jag fortfarande ung och vacker, det dröjer hela två veckor tills jag blir vuxen. WOHO, slå ett slag för ungdomen!

Såhär tror jag att det kommer bli, rent hypotetiskt:(Jag har använt den här sajten för att spå in i framtiden)
.........

x Fönstershopping.. skärmshopping* Datum: 2010-11-25 Tid: 22:27:44

Under tiden som jag och Otto har en djup disskusion om livets stora frågor surfar jag in på Cubus hemsida i jakt på lite inspiration. Jag borde vid det här laget ha lärt mig att inte kolla runt på en massa fina kläder, men icke. Självklart blev jag helt kär i några plagg som jag, utan tvekan, måste kolla upp. De var najs. Riktigt najs. Tröjan längst upp är exakt en sån som jag letat efter i veckor (ja, jag har råkat spanat in den på en tjej i skolan, hoppas du ursäktar mig, vad du nu heter), I'm inlööööve. I tröjan då. Inte i tjejen.

.........

x Körkortspepp Datum: 2010-11-24 Tid: 19:38:36

Om ni försöker bortse från att bilen jag nyss ritade liknar något man plockat upp ur en påse "Ahlgrens bilar" så ska jag härmed berätta för er att jag idag har kört min första körlektion! WOHO! Det gick toppen och jag längtar redan till nästa gång, nu är det dags att lägga manken till och fixa körkort fortast möjligt, om jag så ska dö på kuppen. Eller nej förresten, det ordvalet var nog inte så passande i sammanhanget.. om jag så ska svettas på kuppen menade jag såklart. Ehehee.
På fredag ska jag göra riskettan, vilket innebär att jag ska sitta i tre timmar på körskolan och försöka delta aktivt i disskusioner kring körsäkerhet (typ "don't drink and drive"). Det ska bli.. tråkigt. Men skönt att ha det gjort, nu ska jag sätta fart! KÖRKORT NÄSTA!

Observera att jag inte helt sjuk i huvudet och tror att jag ska ta körkort inom en månad, även om det kanske kan verka så i inlägget.
Jag räknar kallt med att inte ha körkort på ett antal månader framöver. Å andra sidan är jag förståss natubegåvning när det kommer till bilkörning. Okej okej, det där var ett skämt, jag kunde bara inte låta bli.. hihihi.   

.........

x Jag lever! Datum: 2010-11-23 Tid: 19:08:53

Nu behöver ni inte sitta oroliga framför skärmarna längre, jag meddelar härmed att jag överlevde gårdagens ridlektion - även om jag nu bloggar från sjukhuset.. okej, skämt åsido, lektionen gick jättebra! Bortsett från en vägran där jag krampaktigt klamrade mig fast kring Timonas hals gick hela banan som en dans, jag är helnöjd!

På tal om helnöjd så var halva skolan och kollade på Lunds universitet idag, det var riktigt lugnt och skönt på lektionerna. Å andra sidan gick jag till 5, men tiden går ju så fort när man har roligt... ;)
.........

x Hoppelihopp Datum: 2010-11-22 Tid: 17:48:11

Snart är det ridskolan som gäller, hoppa hoppa hoppa! Eller vägra vägra vägra, som det kanske borde kallas i mitt fall. Hästen jag ska rida brukar nämligen roa sig med att galoppera på i 190 och sen tvärstanna på en halv sekund, charmigt värre. Ska vi se om jag klarar att störta in i ett hinder eller två idag? Kanske bryta en arm eller så? Hur mycket satsar ni? Jag slår vad om att jag åtminstone kommer få smaka på grusen minst en gång. Förhoppningsvis slipper jag kramas med bommarna. Förhoppningsvis.

.........

x Innesittardag Datum: 2010-11-21 Tid: 15:04:51

Idag regnar det, yeeeaaay. Jag har suttit inne hela dagen och bara latat mig, kastat ihop början till en hemsida som jag ska göra i Virtuella Miljöer. Borde plugga matte och göra projektarbete. Fast nääääe. Tänk om man kunnat sova tills det blev jullov, det hade varit najs.

 
.........

x Ännu en random bild Datum: 2010-11-20 Tid: 18:28:32

.........

x Jag älskar att rita Datum: 2010-11-20 Tid: 17:06:17Det var ett tag sedan jag visade någon bild jag ritat, så nu slänger jag upp den här bilden som kom till för ett par minuter sedan. Det var längesen jag blev såhär nöjd med en skuggning (varför jag gillar denna vet jag inte), kanske "vila sig i form" fungerar trots allt..?
.........

x Se det snöar Datum: 2010-11-20 Tid: 12:22:13

Nu är det vinter. På riktigt. Igår snöade det i princip hela dagen här nere i Skåne, så nu är det julstämning, även om snön numera blivit till slask. Jag är på toppenhumör trots att vi inte har något vatten och är jättesugen på att springa ut och fota lite, får se om jag orkar palla mig ut i kylan sen!
Filmen igår var förresten jättebra och jag och Frida kunde inte riktigt hålla tårarna tillbaka på slutet. Nu är det bara en halv bok kvar som ska filmatiseras, längtar tills den blir klar!

Innan bion så passade Frida på att locka mitt hår, tur att jag inte mötte någon jag kände sen, hahaha! Såhär läskiga ser vi förrsten inte ut i vanliga fall (hoppas jag?), men mobilkamera och mörker fungerar inte riktigt ihop...


.........

x HarryPotterTime! Datum: 2010-11-18 Tid: 22:06:53

Äntligen är det dags för den sista filmen i serien om Harry Potter - dödsrelikerna. Jag och Frida tänker hänga på dörrarna till bion imorgon kväll, ÅH vad jag ser fram emot det!
Till er som inte läst böckerna; läs dem! Mina föräldrar började läsa Harry Potter högt för mig när jag var för liten för att läsa själv, och vi följde dem slaviskt efterhand som de kom ut. De två sista böckerna läste jag dock själv eftersom att jag då hade hunnit bli tillräckligt gammal (och delvis för att mina föräldrar tröttnat på att ha högläsning i lexikontjocka böcker, haha). Snacka om att Harry Potter väcker gamla minnen till liv, nostalgi på hög nivå! Dessutom föll slutet perfekt i min smak, även om det kändes lite sådär lagom B på något vis. Ja, ni får helt enkelt ta och läsa det själv.. ;)


Bilden har jag snott härifrån.
.........

x Skola, skoskav och övningskörning Datum: 2010-11-17 Tid: 21:39:07

Idag har jag roat mig med att ha mattelektion, samhällskunskapslektion och databashanteringslektion. Sen har jag blivit lite glad över att min pojkvän är ett par hårstrå mindre blond än mig och kom på att jag kunde följa med honom hem när svenskan blev inställd, istället för att sitta och vänta på skolan i tre timmar som var den enda lösningen jag själv kunde klura ut. Ehe. Det är inte lätt när man är liten.
Sen köpte jag ett par stövlar.. STÖVLAR! Jag är lite imponerad av mig själv måste jag säga. Frågan är om jag kommer få skoskav på ena foten, på andra foten eller på båda fötterna. Tål att tänkas på.

Jag har förresten beställt tid på körskola också, nu ska här köras

För att fylla ut slänger jag in min aktuella visningsbild på msn. Kan ju alltid vara bra att veta, eller vad säger ni? Såklart är den helt extremt överredigerad - allt för att man ska kunna urskilja några små konturer på den där minililla bilden bredvid konversationsfältet. Jag borde sluta prata om min visningsbild till msn nu, det här får mig att framställas som någon typ av msn-nörd. Faktum är att jag mer är skype-typen. Men okej, låt oss släppa detta nu. Härmed är jag nördförklarad i resten av mitt liv. Å andra sidan blev jag väl nördförklarad redan när jag skapade bloggen, så det kan ju gå på ett ut.


.........

x Memory Datum: 2010-11-16 Tid: 20:01:42

Nu har jag äntligen ryckt upp mig och börjat grejja lite med ett program som vi ska göra i kursen Programmering C. Jag har planerat att det ska bli ett enkelt litet memory, tre bildpar tänkte jag mig - allt för att mina småtröga klasskompisar ska klara av att spela. Eller inte. Saken är den att programmering är svårt, jag orkar helt enkelt inte göra ett memory med fler än sex brickor, det hade tagit år!

Här har ni början, visst ser det vackert ut? (Vi kan väl i alla fall låtsas..)

.........

x Jullovslängtan Datum: 2010-11-16 Tid: 17:58:36

Jag känner ett behov av jullov. Ett ganska stort behov faktiskt, nu när jag tänker efter. Skolan är så himla seg och tråkig just nu, vi gör allt men ingenting känns det som. Jag blir så trött på våra totalt inkompetenta lärare och på alla störda omvårdnadselever som springer runt och skriker "KOLLA PÅ MIG, JAG ÄR STÖRST, BÄST OCH VACKRAST!". Idioter. :) Inte för att jag har något emot omvårdnadsprogrammet, men jag blir bara så trött på att just de mest korkade människorna i Sverige lyckats hamna på vår annars så lugna och trevliga, om än lite nördiga, skola. Men vet ni vad? Snart drar jag därifrån! *dansa runt julgranen* ;D
.........

x Jag har en wikia, det har inte du! Datum: 2010-11-15 Tid: 22:00:47

Ojdå, det var visst ett par dagar sedan jag skrev sist, tiden går så fort när man har roligt! ;D Har tillbringat helgen ihop med Mikael och hans kompis, vi har bakat pizza och shoppat loss (det vill säga varit på en galleria i en halvtimme eller nått, ni vet, killar och shopping...). Nu har jag just slängt ihop min fotouppgift och laddat upp den på skolans wikia - som vår hemsidan till Foto B så vackert kallas - och ska påbörja pluggandet inför filosofiprovet imorgon. Anaximandros, Anaximenes, Parmenides, Empedokles.. uusch.

.........

x Idag ska jag leka plugghäst Datum: 2010-11-13 Tid: 10:56:26

Nu har jag gått en runda i det finfina vädret och det är dags att plugga. Två uppgifter till måndag och ett prov på tisdag, phu. Som vanligt skjuter man upp allt till sista sekunden, så himla dumt, haha.

Jag tröttnade förresten på den extremt blå duvan i det föregående inlägget och tyckte att den skulle få lite normalare nyanser, sagt och gjort. Tänk vad lite photoshop kan göra.

.........

x Uppsalisk duva, exotiskt! Datum: 2010-11-12 Tid: 23:17:24Jag vet inte riktigt om jag ska slänga in den här bilden under "redigerat" eller "fotograferat" eftersom att den inte är mer redigerad än vad alla andra fortografer redigerar nu för tiden. Skit samma. Tycker att det blå sticket blev lite kryddat, men det blev nog bäst så ändå. Hm.
.........

x En bild säger mer än tusen ord Datum: 2010-11-12 Tid: 23:06:25

.........

x Torsdagsmys Datum: 2010-11-11 Tid: 18:37:24

Superchick - Me against the world
(Råkade hitta en gammal filmsnutt du skickat Jenny, nostalgi eller vad?)

Vet ni vad? Det vet inte jag heller. Haha, nej förlåt, min humor är så dålig. Ehehee.

Jag ska:
x Ta körkort
x Få mvg i Matte D
x Jogga jogga joggaa

Sen kommer mitt liv vara fulländat. Amen.Inlägget kryddar jag med snyggaste bilden från högstadiet någonsin, hahahahah. Ååååh, nostalgiii! Det är nog tur för mig att ingen av de här killarna följer min blogg (hoppas jag?), i så fall hade jag varit död nu. Plötsligt saknar jag mina störda gamla klasskompisar. Haha, ni skulle bara veta alltså. Sjukaste.


.........

x Min vistelse i Uppsala Datum: 2010-11-10 Tid: 19:36:35

.........

x Intetsägande Datum: 2010-11-10 Tid: 17:54:53

Sjukaste. Jag hade femtiotre besökare igår? Hm. Det är något som inte stämmer här... 
Nåväl, det jag skulle meddela var att jag.. ska äta. Typiskt också, dålig timing. BRB!
.........

x Besökarstatistiken Datum: 2010-11-09 Tid: 20:52:29

Oj, idag har det visst varit 46 besökare på bloggen, undras hur det kan komma sig? Kanske vädret har fått folk att sitta inne och läsa bloggar istället för att vara ute och spela fotboll..? Vem vet. Trevligt är det i alla fall, jag tackar så mycket! Dessvärre kommer jag vara tråkig idag, orkar inte blogga något särskilt eftersom att jag har fått en härlig huvudvärk. Men vi hörs väl inom kort igen, hejsvejs!


.........

x POOSE! Datum: 2010-11-08 Tid: 22:04:27

Är det något Otto och jag är bra på så är det att vara störda, eller åtminstone att se störda ut, men det bjuder vi på. Eller ja, jag bjuder på det utan att fråga honom vill säga. Mwuhaha. Ska berätta lite mer om min Uppsalavistelse en annan dag, för nu är det dags att sova! Natti!

.........

x Hemfärden Datum: 2010-11-08 Tid: 19:16:00

Var ska jag börja?
Resan hem från Uppsala gjorde allt annat än att flyta på. Först hade vi sett fel tid på stadsbussen, så den gick senare än väntat, och för att göra det hela ännu värre var den dessutom försenad. Sen skulle jag på regionsbussen som vi, mycket noga, konstaterat skulle gå 19:43. Tack och lov är jag en såndär person som alltid vill vara i tid, så jag gick ut till busshållplatsen onödigt tidigt. Snacka om att jag blev förvånad när bussen jag skulle ta redan stod på hållplatsen, för att inte tala om när jag kastar ett öga på skylten och det står "Arlanda 19:35". Efter att ha kramat Otto och Jaakko på sådär en halv sekund, snopet konstaterat att Ida inte skulle hinna fram och säga hejdå och sen kastat mig in i bussen bar det då av till Arlanda. Trodde jag. Efter drygt hundra meter svor chauffören en lång ramsa och frågade om vi hade bråttom till flygplatsen. Jahapp, att något skulle fungera var visst för mycket begärt. Efter att ha åkt en bit till stannade vi och rök vällde ut från bussen, tydligen var det något fel som gjorde att chauffören hade svårt att styra och han vågade inte köra vidare. Jag var minst sagt stressad när vi ett par minuter senare hoppade på en reservbuss och fortsatte vår färd. Trött insåg jag att den här bussen varken hade skylt eller röst som kunde meddela när vi var på terminal 4, men som tur är var den andra passageraren en trevlig pendlare som visste var jag skulle av och sa till mig i tid.
Så kom jag då lite småstressad in på flygplatsen (utan vettig anledning, eftersom att jag fortfarande var i god tid trots alla missöden) och läste på avgångsskylten. Delayed. Uppskattad avgång: 22:50.


Bilden: Jaakko, Otto och Ida. Skylten visar var de står, om ni inte ser dem eller så.

Prick klockan ett kastade jag mig i sängen här hemma och sov som en sten till klockan sex på morgonen. Då trodde jag fortfarande att det var kväll och hela min morgonrutin blev yrare än yrast. Haha. Livet är hårt.
.........

x Bye bye Uppsala Datum: 2010-11-07 Tid: 18:10:20

Om ungefär en timme tar jag bussen till flygplatsen, snart hemma i Skåne igen!
.........

x Här har vi oss då.. Datum: 2010-11-05 Tid: 18:05:01

.. coola gänget idag. Plus Ida då, men hon gömde sig. Jaakko plågas, jag är störd och Otto tror att allt är bra. Ida förblir anonym.. eller? Eheheheeee..
Fortsättning följer.

.........

x Japp då var jag.. Datum: 2010-11-04 Tid: 17:43:33

Framme!
.........

x Swiisch Datum: 2010-11-04 Tid: 09:45:00

Nu sitter jag på flyget till Uppsala, vi hörs!

.........

x Uppsala, här kommer jag! Datum: 2010-11-03 Tid: 18:08:05

Nu har jag packat mina väskor, imorgon bär det av till Uppsala! Ska hälsa på Otto och Ida som numera pluggar på Universitetet där och därför har hyrt sig en lägenhet ihop. Jaakko som vi hälsade på i Finland förra året är också på besök, det ska bli kul att träffa honom igen! Här har vi oss då, coola gänget för ett drygt år sedan. Ehehem.För er som inte känner till historian så var det så att Ottos gamla klasskompis Peter fick kontakt med Jaakko genom World of Warcraft (.. av alla ställen). Eftersom att Otto är en liten språknörd tyckte Peter att det var på sin plats att presentera dem för varandra. Sagt och gjort. Otto och Jaakko började snacka en del, och poff så var plötsligt jag indragen i skypekonversationen. Så vi tre (Peter tröttnade väl på oss efter ett tag, haha) fortsatte att hålla kontakten. Av någon random anledning drogs även Jaakkos kompis Mimmi in i det hela, och det var tjo och tjim genom headset halva nätterna. Efter flertalet samtal, chatter och brevväxlingar kom då Otto på den briljanta idén att vi skulle besöka våra kära finländare. Så förra året hoppade vi på flyget till vårt grannland och bodde hos Jaakko i en dryg vecka. Sen dess har vi inte träffat någon av finländarna, men imorgon är det alltså dags för mig att säga hej till Jaakko igen. Kuligt! :D
.........

x Här sitter jag och ugglar Datum: 2010-11-03 Tid: 13:13:28

Igår köpte jag sötaste halsbandet ever, är helt såld på det. Så fiiint. Tänkte fota med fina höstfärger i bakgrunden men just som jag skulle göra det så började det regna. Typiskt. 80kr kostade det i alla fall på H&M, iih vad najs! :D

.........

x Bara vanligt vatten Datum: 2010-11-02 Tid: 10:42:38

I brist på annat att skriva om tänkte jag visa hur vårt vatten ser ut för tillfället. Har inte druckit vatten från kranen sen i somras, ser fram emot att få det renat!

Vatten från stan till vänster, vatten hemifrån till höger. Sugen på att dricka? Naaah.

.........

x Skolarbete på lovet, det du! Datum: 2010-11-01 Tid: 21:46:07

Äntligen har jag fått in datorn på mitt rum, åh vad skönt det är! :D
Tänkte bara kasta in ett snabbt litet inlägg om att jag och Frida har varit duktiga och gjort skolarbete halva dagen idag. Först kilade vi in på ungdomsmottagningen och beställde tid med en kurator som vi har tänkt intervjua till vårt projektarbete. Sen sprang vi vidare till biblioteket och lånade ett par böcker om självkänsla, och pratade med ett par förvånansvärt ohjälpsamma (finns det ens något ord som heter så?) bibliotikarier. Därefter gick vi en sväng i parken och matade änder (vadå för gamla? vi?) och Frida filmade mig till ett arbete i Rörlig bild, usch och fy, jag avskyr att bli intervjuad. Haha. Men nu har vi varit duktiga och imorgon ska jag bara slappa heeeeela dagen. Eller ja, till fyra i alla fall, sen ska jag shoppa loss - stövlar nästa!


.........


..bloglovin

PRENUMERERA DU MED! :DOM MIG
Namn: Elin
Född: 12/12 1992
Bor: Skåne
Studerar: Grafisk design
Intressen: Foto, natur, illustration och redigering
Kamera: Canon EOS 400D Ritbord: Wacom Tablet, A5
RSS 2.0