x Blahajaja Datum: 2011-01-31 Tid: 22:42:43

När en tjej - jag nämner inga namn - skriver på sin blogg att hon ska fasta i några dagar nu för att gå ner i vikt och folks kommentarer är i stil med "berätta mer!" "hur mycket går du ner?" "jag har också velat testa men aldrig vågat!" då är det något fel i världen alltså. Herregud.

Så, nu har jag gnällt klart, tillbaka till min toppendag! Faktiskt har jag varit på riktigt bra humör (jag hoppas att instresseklubben antecknar nu!) utan någon anldning alls. Najs. Körlektionen gick jättebra och ridningen kunde inte gått bättre. Så nöjd! Så glad!

Detta illustrerar vi med en återanvänd, överredigerad, bild! Wii!

.........

x Urban.. vadå? Datum: 2011-01-30 Tid: 16:46:31

Jaakko hittar alltid de konstigaste sidorna på nätet och Otto är såklart inte sen med att visa dem för mig. Så länge de innehåller något nedvärderande om mitt namn är allting roligt, förstår ni. 

Nu senast var de inne på Urban Dictionary (vad det är? ingen aning) och sökte på mitt namn; Elin. Resultet?

"A young, blonde, swedish girl with a bitchy attitude and alot of friends. She knows how to have a good time, yet usually embarresses herself, without knowing it, in the process. She seems pretty cool and somewhat dangerous, but really is the most innocent preson you will ever meet."

Själv föredrar jag dock beskrivning nummer sex;

"A name of a completely awesome person that is really cool, funny and pretty!"

Oh yeah.

.........

x Vår vår vår Datum: 2011-01-30 Tid: 13:18:13

Åååh vad det är härligt vårigt idag! Solen skiner och fåglarna kvittrar, eller ja, de kvittrade i alla fall innan pappa började såga ner vår häck. Själv har jag gått en sväng i skogen och hälsat på sura tanter och lösspringande schäfrar! :D

.........

x Just nu Datum: 2011-01-28 Tid: 19:26:43

Lyssnar på: Mikael som spelar gitarr
Tittar på: Handboll
Leker med: Datorn
Tuggar på: Luft
.........

x Bal.. Datum: 2011-01-27 Tid: 19:37:33

Bal, bal, bal, bal är det enda som snurrar runt i mitt lilla huvud för tillfället. Eller ja, balklänningar då, förståss. Har varit och testat några olika idag men hittade ingen som var sådär perfekt, dock en som skulle kunna duga.. jobbigt läge att den kanske inte är kvar när man väl bestämt sig bara. Argh!

(Bildkälla:
http://www.joracollections.net/prom/60970p.html)

.........

x Dilemman Datum: 2011-01-26 Tid: 21:25:33

Jag har skrivkramp. I mitt fall handlar det inte om slut på idéer utan fysiskt kramp i mina fingrar, nästan tre sidor har jag skrivit om etiska aspekter på dödshjälp! PHU! Bara en halv sida kvar och jag är klar med min uppsats, nästan två veckor tidigare än vad jag behöver. Det är sjukt. Har det hänt innan? Jag är tveksam.

Nu är jag värd ett stooooort glas med... vatten. ;) Mmmmmh.

.........

x Inspiration! Datum: 2011-01-25 Tid: 21:12:51

Är det något som gör mig inspirerad så är det kreativa människor. Just den här bilden får mig att vilja flytta hemifrån på studs, sådant här vill jag göra! Tänk samma färger fast olika modeller.. det hade kunnat bli riktigt fräckt (och billigt, för den delen). ;)

(Från: http://skonthemma.blogg.se/2010/april/utkast-april-11-2010.html)

.........

x Studiedag, woho! Datum: 2011-01-25 Tid: 10:35:08

För några dagar sedan hittade jag ÄNTLIGEN ett sätt att redigera bilder jag fotat i dåligt ljus så att de gula nyanserna inte blir lika gula längre. YES! Dåliga exempel men söt hund;



Snacka om skillnad!
.........

x Nämen titta där! Datum: 2011-01-24 Tid: 17:48:27

När jag bläddrade igenom några gamla mappar med foton för att hitta något att illustrera detta nu-ska-jag-snart-rida-inlägget blev jag lite förvånad. Ett: Hur har jag lyckats fånga det där perfekta ljuset? Två: Hur länge stod jag och fotade för att få de mest udda vinklarna på en häst jag någonsin sett? Tre: VARFÖR har jag inte sett de här bilderna tidigare? Nog har jag sorterat ut godbitarna och visat er dem förut, men här var ju en hel hög med liite mindre goda bitar som fortfarande var goda. Liksom.

Men men, bättre sent än aldrig! Mitt kreativa öga tyckte att den här bilden var fräck - trots avkapade öron och ben och mular och jag vet inte vad.


Den här bilden är nästan lika udda. Vinkeln gör att hästen ser missbildad ut och det mesta av halsen ligger i skugga, men vad tusan, jag får väl gilla den om jag vill? ;)



GE MIG SOMMAR!
.........

x Kokbok Datum: 2011-01-23 Tid: 19:25:38

Nu vet jag vad jag vill bli när jag blir stor, kokboksförfattare! Det hade minsann varit något! Såhär blev resultatet av min läxa;



Obs! Texten ser buggad ut här men ser normal ut i orginalstorlek.
.........

x Pannacotta Datum: 2011-01-23 Tid: 17:39:00

Vem hade egentligen inte velat äta det här? Mmmh, mumsigt! Skolarbete ni vet.. det är inte så dumt alltid.


.........

x Bruuum Datum: 2011-01-23 Tid: 13:14:45

Nu sitter det en blåmes och glor på mig genom fönstret. Sött. Ska snart ut och köra en sväng, drar med mig kameran - man vet ju aldrig! Jag lovar att ni ska få fler inlägg idag som kompensation för gårdagen, håll ut! ;)
.........

x Dagens checklista Datum: 2011-01-21 Tid: 16:41:26

* Lyssna på riksdagsledamot med klassen - check
* Göra svenskprov med penna - check
* Ta hand om Frida med.. Frida - check
* Spana på balklänning med Frida - check
* Äta fondue med Frida - snart check

Fredagsmyyys!

.........

x Hm. Datum: 2011-01-20 Tid: 21:55:50

Idag orkar jag faktiskt inte blogga en enda gång, förlåt! Eller vänta, nu bloggar jag ju..

Otto: Har du svenskaprov?
Elin: Ja imorgon? Det sa jag ju igår!
Otto: Ojdå.

Antingen börjar min farbror bli senil eller så tyckte han bara inte att informationen var värd att lägga på minnet. Jag gissar på det senare.


.........

x Braaa Elin, duktig tjej! Datum: 2011-01-19 Tid: 21:31:24

Nu är jag stolt över mig själv!

Jag har fixat en header i Photoshop på en halv sekund och skrivit kod i notepad så att fingrarna glödde. Såhär blev det;



Sen tog jag mig an svenskan och simsalabim var jag kreativ som bara den och ritade fyrkanter och cirklar och trianglar hej vilt. Till en början var jag nästan lite seriös men jag insåg snart att det började gå överstyr. Tur att min lärare inte ska läsa detta, hon hade definitivt undrat vad "Fv, hv och dt - BÅWTAAAH!" betyder. Men lugn, bara lugn, jag vet vad jag menar. Och nu kommer jag inte glömma det på provet. Smart va? ;D

.........

x Plugga.. Datum: 2011-01-19 Tid: 17:11:19

.. plugga plugga plugga plugga ..
.........

x Fotoläxa Datum: 2011-01-18 Tid: 21:21:12

Tanken var att jag skulle göra en hel massa läxa när jag kom hem idag eftersom att jag (för en gångs skull) slutade redan klockan 11! Dock tar det ju som vanligt ett tag innan jag är hemma, så halv 1 kom jag hem efter en lagom trevlig cykeltur i detta härligt blöta skåneland och var inte ett dugg sugen på att plugga. Istället passade jag på att sova en stund och vips så var klockan tre och jag hade inte fått gjort ett dugg. Skickligt Elin!

Nåja, fotoläxan hann jag åtminstone med. Har fått i uppgift att fota bilder till ett recept, vilket är lättare sagt än gjort med tanke på att jag inte kommer hem förrän det är mörkt ute och bra bilder kräver som bekant bra ljus.. Vi får hoppas att min fotolärare har överseende!

Här har ni ett smakprov (haha, där fick jag till det!);

.........

x När det inte finns något bättre att göra.. Datum: 2011-01-17 Tid: 16:07:54

Datumet var den 1 december 2010. Jag och Frida hade flörtat oss in i ett klassrum som inte användes för tillfället. Vi startade MSN, vi startade webbcam och vi startade världens mest seriösa videokonversation. Vi var uttråkade.



Det här inlägget skriver jag i brist på bilder. Jag sitter fortfarande kvar i skolan och väntar på att bli hämtad. Woho.
.........

x En söndagseftermiddag Datum: 2011-01-16 Tid: 12:37:32

Nu ska jag snart traska hem till min farbror och säga hejdå till honom innan han försvinner upp till Uppsala igen. På bilden är han till vänster och jag till höger, fotad igår. Eller okej, det var ett par år sedan kanske.. ;)

gf
.........

x Sommarlängtan Datum: 2011-01-15 Tid: 19:03:57

Då sitter jag hemma igen vid min provisoriska dator, den är slöare än slöast och saknar Photoshop så ni får hålla er till godo med lite färre uppdateringar än vanligt. Håller nämligen på att grejja lite med min stationära, förra formateringen blev bara pannkaka. Håller tummarna nu!

Någon mer än jag som längtar till sommaren? Så skönt det ska bli! Blev påmind av de här helhärliga väskorna från H&M;

f
.........

x Nu ee deet fredagsmyyys Datum: 2011-01-14 Tid: 18:44:02

Äntligen fredag, som jag har längtat! Är hemma hos Mikael och låter honom roa sig själv genom att spela något skumt bilspel där man (tydligen?) rymmer från polisen och kidnappar folk. Fråga mig inte.

Bilden snodde jag på Mikaels dator, fotad med hans urtjusiga mobil. Det är är en av de fulaste bilderna jag någonsin lagt upp på min blogg, men jag har hört att man ska bjuda på sig själv, så varsågoda. ;)

.........

x Hej, jag.. Tjolahopp, välk.. Naah. Datum: 2011-01-12 Tid: 20:30:57

Nu ville jag skriva något fräckt, något klatchigt, något coolt, något den-här-bloggen-vill-jag-fortsätta-läsa-aktigt. Dessvärre är strömmen med besökare ungefär lika bra som min kreativitet är dålig, gisses vad jag blev handlingsförlamad nu!

Tacka vet jag favoriter i repris, det funkar alltid;



Av alla kaniner jag ritat år 2010 blev muffinskaninen min favorit, vilken bild gillar du bäst? 
.........

x Trött tröttare tröttast Datum: 2011-01-12 Tid: 09:13:46

Sitter och gör projektarbete, eller ja, jag gjorde projektarbete tills jag kom på att jag skulle skriva ett blogginlägg. Har suttit i skolan sedan 8:00 och börjar 10:10. Slutar gör jag klockan 14:20 och blir hämtad 16:00. Det är sååå underbart att bo på landet! Ingen buss, inget tåg.. gäsp på det.

Klicka på mitt schema för att se det i större format.



Ja, det var väl det jag hade att säga. Intressantaste inlägget ever!
.........

x Besökarstatistik och stora leenden Datum: 2011-01-11 Tid: 20:25:21



Idag (och tydligen igår) sköt min besökarstatistik i taket, snacka om kul! Jag letade efter en anledning och fann den - hos en av mina favoritbloggare. Tusen tack Louise för att jag fick bli veckans blogg!


.........

x Har.. em.. köpabstinens! Datum: 2011-01-10 Tid: 17:05:46

Har det verkligen hänt? Har jag varit före modet? Hädanefter ska jag kalla mig själv för Elin - trendsättaren. Nej men, haha, kolla in H&M och Gina tricot; HAREM HAREM HAREM! Måste ha ett par. Bara.. måste.. 
Jag inser att man kan tycka att detta är det fulaste plagget ever, hängrumpa i ett par mjukisar liksom (vilket får mig att tänka på de helsköna harem-trängingsbrallorna jag såg i H&Ms vårkatalog, köpsug!). Men jag kan inte hjälpa det, jag bara diggar dem. Stenhårt. 
 


Dessvärre klår ingen av de här byxorna de jag spanade in på H&M i somras, det stör mig som bara den att jag inte slog till med en gång. Eller att jag inte köpte ett par extra av de jag har i garderoben, de börjar nämligen bli ganska slitna.. ibland är jag så dum.

Någon mer än jag som gillar harembyxorna?

.........

x Fri som en fågel Datum: 2011-01-09 Tid: 19:11:00

Imorgon börjar skolan igen, jag börjar första lektionen halv 9 och har sen en håla på två timmar innan nästa. Plötsligt glömmer jag ångest över vad jag ska göra sen och längtar tills min gymnasietid är slut, tills det är slut med att göra lärare nöjda genom att följa idiotiska instruktioner och se snäll ut. Till balen, till studenten, till gröna skogar och till värmeböjer. Till något som jag inte vet vad det är. Det ska bli ganska najs ändå.

.........

x Mmm.. Mikael ;) Datum: 2011-01-08 Tid: 23:00:00

Tänka sig vad tiden går fort när man har roligt! För exakt ett år sedan gick jag genom halva stan hem till min (sten)bro* Peter för att kolla film och sen gå tillbaka genom halva stan i minus tio grader klockan halv fem på natten. Det var tider det. Fast nej, jag gjorde väl inte riktigt det för filmens skull. För exakt ett år sedan blev jag nämligen tillsammans med världens underbaraste kille.

Jag älskar dig Mikael.



* Interna saker fungerar inte riktigt i en blogg, ni får försöka bortse från bron och läsa "min klasskamrat" istället. Haha.
.........

x Pennabstinens Datum: 2011-01-08 Tid: 11:08:46

Är galet sugen på att rita ett nytt ansikte. Fast det tar så lång tid och jag vill göra något vettigare.. men samtidigt.. åååh! Så kul det är!

.........

x Gäsp Datum: 2011-01-07 Tid: 01:31:02

Nej nu ska jag snart hoppa ner i min säng, har suttit och ritat lite på en bild under tiden som jag snackat med ett par kompisar i Skype. Trodde faktiskt att den skulle bli riktigt bra i början, men nu är det något jag inte gillar med den. Typiskt också. Aja. Får se om jag kan fixa till det imorgon kanske. Gonatt!
.........

x Favoriter i repris Datum: 2011-01-06 Tid: 11:52:57

Kaniner har nog alltid varit ett av mina favoritmotiv. Under de senaste två åren har jag hunnit med att rita hela 73 stycken kaninbilder i Photoshop, det ni! Nu tänker jag visa en liten samling från året 2009, några från 2010 tänkte jag slänga upp senare - inlägget blir så långt annars! Min absoluta favorit är kaninen som sitter i pumpan. Vilken tycker du bäst om?

.........

x Det är SÅHÄR stor förändring.. Datum: 2011-01-05 Tid: 19:28:02

.. på min bloggdesign. Finn fem fel;

.........

x Tumme upp för det! Datum: 2011-01-05 Tid: 13:39:37

Såhär glada var jag och Frida när vi sprang runt i skogen och tramsade oss igår. Eller nej förresten, vi tramsade inte oss, vi var faktiskt ytterst seriösa och skulle ta bilder till vårt projektarbete. Duktiga var vi!

.........

x Jajamensan, jag har koll på er! Datum: 2011-01-04 Tid: 19:25:31

Kikade runt en sväng på internet och fick syn på en urskön bild av en katt, snacka om inspirationskick! Färgerna, formerna.. Ronja har verkligen känsla för det där. Hör av dig om du är intresserad av att ge mig tips, raring. Å andra sidan så var bilden kopierad och signaturen var inte mycket att hejja för.. men du kan vara lugn, jag gillar dig fast att du inte klarar av att använda ett ritprogram och är så desperat att du stjäl från andra. :)

Här har ni en hel hög med mysiga kopierade bilder som jag har snott från random människor. Ni kan ju roa er med att gissa vilka som är orginalen från mig och vilka som är kopier;



En del lägger ner lite mer själ (stjäl..?) än andra, kolla in den här kreationen;



Har jag snott just din (kopierade) bild och du surar över att jag inte frågat om lov, skicka mig en liten kommentar! Eller nej, gör inte det förresten, jag vill inte ha kommentarer från korkade människor på min blogg. :)
.........

x Detta är Frida Datum: 2011-01-04 Tid: 17:11:07

.. och detta är en av de bästa bilderna jag fotat någonsin. Japp, jag är nöjd!


.........

x Blått är flott Datum: 2011-01-04 Tid: 00:10:34

Och så vips blev bloggen blå, jag är inte alls efter när det gäller vintrigare design eller så. Frågan är om det blev bättre eller sämre, jag ska nog sova på saken..
Vänta nu här lite. Varför är klockan i menyn halv i Explorer? Nog har den varit det i Firefox och Chrome tidigare men inte här. Hmmm.

.........

x Så sant som det var sagt Datum: 2011-01-03 Tid: 18:23:54

Imorgon kommer Frida och hälsar på, då ska här fotas!

.........

x Tjohej vad jag är glad! Datum: 2011-01-02 Tid: 23:19:02

Jag känner för att skriva, rita och leka i mitt nya Photoshop. Jag känner för att vara kreativ och nyskapande. Som en blixt från klar himmel fick jag en briljant idé. Jag ska göra skolarbete. Jag ska frivilligt göra läxa klockan 11 en söndagskväll på jullovet. Här har ni mig, Elin aka Sjuk-i-huvudet. Projektarbete here I come!
.........

x Blandat bandat Datum: 2011-01-02 Tid: 17:50:19



| Naive | Gubben i lådan | Chariot |
| Simple man (akustisk) | Falling slowly | Sore |
| Decode | Be free | It's been awhile |
.........

x Vill ha nyårskväll igen! Datum: 2011-01-01 Tid: 18:48:26

Låttips: Falling Slowly - Glen Hansard och Marketa Irglova

Tyckte att kvällen blev hellyckad, jag var nöjd med min klänning och sällskapet var trevligare än trevligast. Man tackar för en najs kväll! :D Nu vill jag bara ha nyår igen, synd att det är ett år kvar tills dess.. och då har jag gått ut skolan. Undras vad jag gör. Pluggar? Jobbar? .. Latar mig? Haha. Åååh, tiden går för fort! Eller får långsamt? Eller jag vet inte. Iiih. Ångest!

En bild från i somras som jag inte tror att jag har visat tidigare.
Ni får ursäkta de usla inläggen de senaste dagarna, men min dator hänger sig titt som tätt när jag ska ladda upp bilder och allt är i allmänhet pannkaka. :)

 

.........

x 2011! Datum: 2011-01-01 Tid: 00:01:00

God fortsättning allihopa! Har ni något nyårslöfte i år?

Kläderna för kvällen blev en svart/vit/grå/rosa-mönstrad klänning tillsammans med en kort svart "jacka" med blixtlåsdetaljer. Dessutom hittade jag ett riktigt glittrande halsband att ha till, är det nyår så är det!





Eftersom att mitt Photoshop som sagt inte fungerar har jag använt mig av pixlr.com för att redigera mina bilder, ett tips till er som inte har något bra ritprogram hemma. Det blev väl lite sisådär eftersom att jag inte är van vid att använda det, men men.
.........






..bloglovin

PRENUMERERA DU MED! :D



OM MIG




Namn: Elin
Född: 12/12 1992
Bor: Skåne
Studerar: Grafisk design
Intressen: Foto, natur, illustration och redigering
Kamera: Canon EOS 400D Ritbord: Wacom Tablet, A5




RSS 2.0