x Redo för nyår Datum: 2010-12-31 Tid: 16:27:43

Som rubriken lyder, nu är jag redo att åka hem till Mikael och fira nyår med honom och några kompisar! Frida är också där såklart. Ska bli kuligt värre! :D Jag lovar att slänga upp lite bilder på mina kläder senare ikväll, faktum är att jag redan fixat ett fint tidsinställt inlägg.. tänka sig. 2011 here I come!

Ha nu en riktigt härlig kväll!
.........

x Desperat Datum: 2010-12-31 Tid: 12:08:46

Just nu känner jag mig helt lost i min egen dator. Formaterade den och installerade Windows 7, fine, så långt är det väl okej. Men sen kommer vi till det trixiga - att få in programmen som jag vill ha. En gammal version av msn verkar stört omöjlig att få tag på så efter några timmars letande och kämpande fick jag erkänna mig besegrad och laddade hem Msn 2011. Men hallåå, VEM kom på att min favorit :]-smilie skulle bli en leende smilie med blinkande hjärtan? SAY WHAAAT.



Sen var det det här med bildredigeringsprogram, Photoshop är verkligen ett måste på min dator! Därför diggar jag att Photoshop CS som jag kan utan och innan inte fungerar ihop med Windows 7. TOPPEN! GREAT! UNDERBART!
.........

x Gomorron! Datum: 2010-12-30 Tid: 10:24:23

Mot förmodan känns det faktiskt riktigt skönt att för en gångs skull ha kommit upp ur sängen i tid, körskolan nästa! Mikael ligger fortfarande och sover, det blir väl till att väcka honom när jag kommer hem igen, haha. Rättvist? Naah.

Ni får ursäkta den dåliga uppdateringen de senaste dagarna men jag är inte så sugen på att sitta och blogga när jag inte är hemma. Inte har jag några roliga bilder att klistra in heller. Ni får hålla er till tåls!
.........

x Ekooo ekoo eko.. Datum: 2010-12-28 Tid: 17:03:11

Var har alla tagit vägen egentligen? Vadå lediga och inte sitta vid datorn? Det är ju nu ni ska kommentera som aldrig förr så att er stackars favoritbloggerska ska ha något att göra! Hon sitter å andra sidan hos sin pojkvän nu och behöver inte direkt underhållas, men det vet ju inte ni.... ;)
.........

x Gamla foton Datum: 2010-12-28 Tid: 11:55:57

Nu har jag sorterat ut vilka bilder jag ska ha som pappersbilder av allt jag fotat de senaste två åren. Det var svårt vill jag lova, där fanns en del att välja mellan! Oavsett hittade jag lite småfina bilder som jag själv inte sett tidigare, här har ni en av dem;

.........

x Nyårsfunderingar Datum: 2010-12-27 Tid: 14:32:02

Jag börjar redan planera kläder inför nyår, det gäller att vara ute i tid! Haha. Är riktigt sugen på att köpa ett galet halsband och ett par ordentligt feta armband att dra på mig, inte för att jag någonsin kommer använda det igen men det hade varit lite fräckt.. tål att funderas på.
Nu kom jag på att jag ska ha en klänning som jag aldrig använt någonstans här i gömmorna.. hmm.. kanske det hade varit något?

Något sånt:
Halsbandet | Armbandet



... eller så drar jag på mig en tröja och ett par jeans. Det är ju också ett alternativ, haha. ;)
.........

x En Joppe till Datum: 2010-12-27 Tid: 14:11:24

Kan man annat än att smälta? Naaaaaw. 

.........

x Inatt har det snöat Datum: 2010-12-27 Tid: 12:30:07

.........

x Blixt? Någon? Datum: 2010-12-26 Tid: 22:01:35

Någon som vet om Canon EOS 400D har manuell blixtstyrning? Letat som en dåre men hittar inte och är för lat för att rota fram manualen..
.........

x Vovvsing Datum: 2010-12-26 Tid: 21:21:28

Nu har jag varit och hälsat på lilla Joppe, visst är han söt?


.........

x Julklappsvisning Datum: 2010-12-26 Tid: 11:42:15

Nu tänker jag hålla vad jag lovat och visa lite julklappar:



Det är en salig blandning av saker! Vantar, tjocka strumpor, bok, godis, presentkort på massage, hårfön, fräck fågelautomat, pussel, nattlinne, morgonrock, doftljus, ljusstake, gosedjur, halsband, pengar, muffinsformar... ja. Min favoritklapp fick tyvärr inte plats på bild, men tack Emil! Den hade jag saknat! ;DD
.........

x Dagen efter julafton Datum: 2010-12-25 Tid: 16:17:15

I det här inlägget hade jag egentligen planerat att visa alla julklappar jag fått (jadå, jag hade varit snäll i år!), men kameran åkte dessvärre aldrig fram. Jag lovar att visa er en annan dag!

Istället för att kolla på julklappar passade jag på att leka lite med sminklådan som står och dammar inne i garderoben. I mitt försök att hitta någon passande sminkning till nyår gav jag mig på en nerskalad version av sotning (som ser lite sådär halvt naturligt ut), allt för att jag med mina icke existerande sminkskills skulle kunna få det att se något ut för världen. Faktum är att det blev helt okej, men vi får väl se.. jag passar inte riktigt i smink känner jag.

Försökte få en lyckad bild på sminkningen men det var inte det lättaste eftersom att det hunnit bli mörkt ute. Ignorera tröjan som är hetast i stan.


.........

x GOD JUL! Datum: 2010-12-24 Tid: 10:52:44

.........

x Julklappsrim och tjo och tjim Datum: 2010-12-23 Tid: 17:27:57

"Du kan vira den runt benen eller knyta den runt kroppen,
men vanligast av allt är nog att dra den över knoppen."


Lite stolt blev jag allt över rimmet på pojkvännens julklapp, särskilt med tanke på att jag är nybörjare i rimbranschen. Ännu mer nöjd blev jag när han gissade fel, mwahahaa.

Ibland gillar jag förresten Johnny, kolla in skillnaden i storlek på paket som jag och Frida fick av honom. Hahahah, jag känner mig omtyckt! >:D
Om ni undrar över clementinerna så hade vi en liten julklappslek i klassen och jag vann dessa godingar, dessvärre förlorade jag en USB-dammsugare. Frida vann ett choklad, lyckosten.

.........

x Jag säger bara en sak: Datum: 2010-12-22 Tid: 12:49:47

JULLOOV! :D
.........

x Tradalala Datum: 2010-12-21 Tid: 23:10:06

Julavslutning imorgon, äntligen! Nu har jag slagit in mina sista julklappar för i år och kan somna lugnt. Gonatt!
.........

x F som i foto, fail och formatera Datum: 2010-12-21 Tid: 12:35:56

I morse sprang jag ut med kameran och kastade mig i snön. Det blev inga toppenbilder men skam den som ger sig, jag tänker fota en massa i vinter!
Nu ska jag ladda över lite bilder till min bärbara hårddisk, sen ska datorn formateras. Woho, äntligen! :)

.........

x Tomteverkstad inne på mitt rum Datum: 2010-12-20 Tid: 18:54:21

Visst är det roligt att packa in julklappar? Jag älskar att vara kreativ! Lite papper här och lite snören där och så lite klisterlappar på mitten. Fint. Dessutom är det alltid roligt när man hittat något bra att ge bort som man vet att den andra personen med största sannolikhet kommer tycka om! Till nästa år tänker jag köpa in lite roligare julklappspapper och snören. Eller kanske presentpapper förresten? Snart dags för ett nytt år av födelsedagar ju! Att jag inte tänkt på det innan.. så kul! Nu längtar jag nästan till alla födelsedagar som kommer. Haha.

Här tänkte jag ha en fin och informatiov bild. Dessvärre kan jag inte fota julklapparna som jag har tänkt ge bort, så... här har ni julklappen deluxe från förrförra året (nej, det är inte jag som har varit framme med kameran, pappa får ta åt sig äran för den här bilden);


.........

x Enligt bloglovin' Datum: 2010-12-19 Tid: 21:42:07

Inlägg per vecka: 21

Vänta nu här lite, detta kan inte stämma? Eller? Nu blir jag orolig, har jag verkligen så lite till liv? Hur mycket tid spenderar jag egentligen på att skriva meningslösa små rader? Plusar man på de gånger jag skriver i min dagbok, kommenterar saker på facebook, chattar med folk och gör meningslösa skolarbetena.. skrämmande!

.........

x S|E|B - Enkla firman Datum: 2010-12-19 Tid: 19:12:34

Jag tänker vara med och tävla om en annonskampanj här.

Motiveringen blir lätt som en plätt; det är mycket mer motiverande att blogga när man har många läsare. Med mer motivation följer fler foton och fler bilder, som tillsammans med kritik från läsarna ger mig större möjligheter till att utvecklas - och utvecklas, det är något jag vill!


.........

x Fotosugen Datum: 2010-12-19 Tid: 18:08:29

Min farfar tipsade mig för ett tag sedan om det här avsnittet av "Mitt i naturen" som handlar om fotografering, så idag kika de jag lite på det. Lustigt nog var det min favoritfotograf Brutus Östling som var med, roligt att titta på! Att de sen var ute och fotograferade inte allt för långt härifrån gjorde ju inte saken sämre, snacka om att jag är sugen på att fotografera nu.. jag vet vad jag ska göra på jullovet. ;)

Här har ni ett par av Brutus Östlings jättefina naturbilder:



.........

x ___ x Datum: 2010-12-19 Tid: 10:49:05

Jag tänkte slänga in en bild i inlägget härunder men det får nog vänta en stund eftersom att jag måste göra min uppgift i matten. Så.. ja. Det var väl det jag tänkte säga. Hejsvejs sålänge!

(Kolla in min ursnygga skiss på två ljus!)

.........

x Ålderskris? Datum: 2010-12-18 Tid: 18:28:11

Nu sitter jag och lyssnar på Parmore - Decode och myser lite för mig själv. Tänk så skönt, nästa vecka är det jul. Igen. Var tar tiden vägen? Det går alldeles för fort! För snart ett år sedan blev jag tillsammans med Mikael, och om ett halvår är det dags att säga tack och hej till gymnasiet. Det är sjukt. Riktigt, riktigt, sjukt.
.........

x Skoabstinens Datum: 2010-12-16 Tid: 17:38:10

När vi ändå är inne på klädesplagg; finns det några snyggare skor än bruna Converse i skinn? Jag har nog dreglat över dessa i ett halvår nu, frågan är om de är värda 1000kr? Vi får väl se till våren..

(Bilden är snodd från junkyards hemsida.)

.........

x Mysstämning Datum: 2010-12-16 Tid: 17:24:58

Jag upptäckte nyss Owl City på nytt. Ååh, så bra låtar. Det får mig att tänka på när vi åkte pulka mitt i natten förra året, det var kul. Jag och Frida ägde på snöbollskrig, bara så ni vet.

För några veckor sedan la jag märkte till den här tjejen. Men det var egentligen inte hennes blogg jag tänkte göra reklam för, utan hennes urmysiga outfit! Kan det bli enklare (och snyggare) egentligen? En sådandär tröja har jag letat efter i evigheter men gett upp hoppet om - det är tydligen meningen att vi tjejer ska ha tändsticksarmar och gärna ska tröjarmen likna mer ett linne än en T-shirt. Inte snyggt på mig vill jag lova. Om man mot förmodan hittar en tröja med normal arm så blir man ju strypt av urrigningen. Ge oss normala tröjor, någon?
I övrigt var ju byxorna hur snygga som helst, synd bara att de är köpte utomlands (japp, jag har undersökt saken). Hmpf. Fint var det i alla fall, utan tvekan!

.........

x Mungiporna uppåt Datum: 2010-12-15 Tid: 21:39:17

Jag har nog aldrig varit så glad för ett VG innan som när jag fick tillbaka det nationella provet i Matte D idag. YES! Sen var det dags för prov i samhällskunskap och ja, det kändes helt okej det också faktiskt. Efter skolan var det körlektion på schemat och det gick minsann inte så dåligt det heller.

För ett par minuter sen fick jag syn på den här urtjusiga bilden som vår programmeringslärare hade ritat. Då blev jag om möjligt på ännu bättre humör. Så fint, man blir ju tårögd.  

Sammanfattningsvis; den här dagen har varit helt okej. Faktiskt.

.........

x Sjukt gnälligt Datum: 2010-12-14 Tid: 12:26:58

I morse vaknade jag med migrän. Mycket migrän. Klockan 8 låg jag inne på toaletten och spydde, sen sov jag till halv 12. Hade verkligen velat vara i skolan idag, vi skulle få tillbaka våra matteprov och jag skulle få photoshop på min skoldator. Typiskt alltså! Det roliga är att vi har samhällsprov imorgon och jag har knappt börjat plugga, jippi, jag är såå sugen på att läsa i några timmar nu! Jättesugen verkligen...

.........

x Luciamys Datum: 2010-12-13 Tid: 17:11:58

Är det bara jag som tycker att lucia är en av de mysigaste dagarna på året? Nej, kunde väl tänka mig det. Liksom; sång, levande ljus och lussebullar, kan det bli mysigare?
Själv smet jag in i Nicolaiskolans aula och tjuvlyssnade på min kusin Emils trummande och Jennys sjungande. Fint! :)

Dessutom är det Emils födelsedag, GRATTIIS FAVORITKUSINISEEEN! Nej okej, det där var kryddat. Jag hoppas aldrig någonsin att han råkar se detta. Ehe. Nu blev det pinsamt.

Här har vi en remix på förra årets lucia. Ja jag har, tro det eller ej, bättre saker för mig än att rita en ny.  Hoppas ni överlever! ;D

.........

x Gårdagens outfit Datum: 2010-12-12 Tid: 21:00:00

.........

x Grattis på 18-årsdagen Elin Datum: 2010-12-12 Tid: 09:00:00

Japp, nu är jag myndig! Nu kan jag ta körkort och flytta hemifrån och göra precis vad jag vill. Nästan. Haha. Jag tror nog att jag stannar hemma en stund till.. ;)



(Gammal bild som jag inte visat tidigare)
.........

x Nu räknar jag ner Datum: 2010-12-11 Tid: 12:08:28

Nu har jag städat mitt rum och är redo för gäster. Eller ja, jag borde väl fixa mig själv lite först också kanske.. Strunt samma, saken var den att jag skulle säga att jag ska ha släktkalas ikväll! Imorgon fyller jag 18. Gammal tant är vad jag är, haha.

Bilden har jag snott från Ida (hoppas det inte gör något) och redigerat helt kryddat. Men det blev ganska najs måste jag säga - hur mycket den bidrar till inlägget är en annan femma.

Snart är det jul och då kommer Otto hem, wii! :D

.........

x Fågel som i fail Datum: 2010-12-10 Tid: 18:54:11



Nu är det fredag och jag tänker glädja er med ett par småmisslyckade bilder från min sida. För visst är skadeglädje den enda sanna glädjen? Eller har jag fått fel för mig? ;)

(Observera att detta är långt ifrån de sämsta bilderna jag fick på de små busfröna.)

Lägg väl märke till posen fågeln längst ner har intagit, hahahah.

.........

x Fredagsmorgon Datum: 2010-12-10 Tid: 08:06:55

Är tidigt i skolan som vanligt, tråkigt värre när Frida går och blir sjuk och inte kan underhålla mig på morgonen. Kafeterian ser ut som en svinstia mer eller mindre eftersom att man tydligen ska "markera" - folk är för lata för att gå två meter och slänga sitt skräp i papperskorgen som vanliga människor. Kul. Så här sitter jag ensam på hela skolan med min dator och diverse skräp som sällskap. Eller jo förresten, jag har fått sällskap av ett gäng invandrare som i övrigt trakaserat mig och frida med diverse komplimanger de senaste veckorna. Jippi. De är läskiga.

Snart helg! :D
.........

x Nu har jag brummat en sväng Datum: 2010-12-09 Tid: 18:14:11

Japp, som rubriken lyder.. har varit på körskolan och kört lite. Superkul! Är verkligen helnöjd med lektionen (om man nu utgår från det faktum att jag inte kunde köra alls för ett par veckor sen).



Nej just det, jag öppnade visst inte photoshop för att jag skulle fixa bilder till bloggen utan för att göra läxa.. woops.

Oh yeaaah.. *skruva upp musiken*
.........

x Phhu.. eller inte Datum: 2010-12-08 Tid: 15:12:52

Sådärja, nu är matten överstökad! Har ingen aning om hur provet gick, kan lika bra ha IG som MVG, men det kändes inte helt misslyckat i alla fall. Nu ska jag bara råplugga inför samhällsprovet nästa onsdag, med tanke på att jag inte är särskilt duktig på politik lär det ta ett tag innan allt fastnar. Sen har jag ju inlämningen i Virtuella Miljöer också.... woho, kan man annat än älska veckorna innan jullovet?

Är fortfarande i skolan, så några kreativa bilder får ni klara er utan en stund. ;)
.........

x Nu gäller det! Datum: 2010-12-08 Tid: 08:30:00

Detta är ett tidsinställt inlägg. I just den här sekunden börjar jag på det nationella provet i Matte D som håller på i fyra timmar, uuuuusch. Håll tummarna för mig!

.........

x Bloglovin Datum: 2010-12-07 Tid: 19:23:30

Kikade nyss in på bloglovin för att lägga till en ny blogg bland mina favoriter och passade på att snegla lite på min egen. Snacka om att jag blev nöjd när jag såg "Inlägg per vecka: 16". Woho! Jag skriver alltså runt 2 inlägg/dag, det är minsann inte dåligt inte. Nu ska jag bara fortsätta kämpa med att ha bilder i varje inlägg, allt för att det ska bli lite roligare att besöka mig!

Åh, just det, glöm nu inte att lägga in mig på bloglovin! Det finns inget roligare än när man ser att man fått någon ny prenumerant. Jag har minsann 40 stycken nu, det är inte fy och skam inte. :)


.........

x Vid fågelbordet Datum: 2010-12-07 Tid: 12:06:53



Efter att ha stått blixtstilla och hållt en vikt på 1kg i ögonhöjd i trekvart är mina armar som spaghetti. Nej, jag har inte börjat träna, jag pratar såklart om min kamera och mitt tappra försök att fånga några svårflörtade småfåglar på bild. Egentligen gick jag ut för att göra en snögubbe, men det gick ju som det gick med det..   

.........

x Stallet nästa! Datum: 2010-12-06 Tid: 18:20:38



(Bilden är gammal och jag har snott den av en kompis till Elin som red i min grupp vid fototillfället. Det är jag på bilden för att förtydliga.)
.........

x Studiedag Datum: 2010-12-06 Tid: 14:43:57

Ingen har väl missat att det är snö ute? I så fall vet ni det nu. Jag passade på att springa ut en sväng och fota lite, jag har nämligen studiedag både idag och imorgon! Trevligt värre. Egentligen tänkte jag överraska mina föräldrar och baka lite lussebullar, men senast jag kollade är saffran en ganska viktig ingrediens och det hade vi tydligen inte hemma. Typiskt också.

.........

x Konsten att inte göra något alls Datum: 2010-12-05 Tid: 20:45:25

Jag har nog aldrig haft såhär tråkigt i hela mitt liv, hela dagen har segat sig fram och jag har verkligen ingenting att göra. Eller jo, jag skulle kunna plugga eller städa eller göra något annat som är tråkigare än att inte ha något att göra alls. Suck. Istället för att göra något vettigt så fotade jag mig själv som en annan liten fjortis. Det var roligt faktiskt. Jag funderade över om jag skulle nämna att mina fingrar är helt missbildade på bilden, men så kom jag på att då skulle ni också lägga märke till det. Fast ja, nu har jag ju skrivit det ändå så.. Just det, bädda sängen hade jag ju också kunnat göra. Som ni ser. Ehehee. 

.........

x Man undrar ju Datum: 2010-12-05 Tid: 14:26:48

När bloggare stavar jungfru som "jumfru" och tror att elefanter använder sina snablar som sugrör när de dricker, då undrar man var världen är på väg. Går inte folk i skolan och lär sig saker nu för tiden egentligen? Det hade inte förvånat mig om de åt pangkakor till middag också. Å andra sidan säger ju det faktum att folk går ut i shorts och linne i snön för att fota "dagens outfit" en hel del. Japp, en del bloggare är lite störda helt enkelt. Då var det konstaterat.

.........

x På tal om ingenting Datum: 2010-12-05 Tid: 12:36:57

Inatt drömde jag en mardröm - jag drömde att min kamera gick sönder. Jag vaknade gråtandes. Eller okej, där ljög jag, men det lät lite fräckare så. Utanför mitt fönster klättrar en nötväcka, om någon ville veta. Annars händer här inte mycket idag. Mina föräldrar försöker spela TV-spel på min nya TV (woho) och jag försöker fatta hur man spelar 2h4 på gitarren. Jag failar. Hårt. De failar ganska hårt de också.

.........

x Hemma Datum: 2010-12-03 Tid: 20:39:18

..hos Mikael. Bara så att ni vet liksom. :)
.........

x Matematik var det här ja Datum: 2010-12-02 Tid: 18:44:37

Ni får ursäkta att jag är lite frånvarande här på bloggen, jag hårdpluggar nämligen inför det nationella provet i Matte D som vi ska ha nästa vecka! Önska mig lycka till, jag ska ha VG, så är det bara. Får jag G så gråter jag. Haha. Just nu är min hjärna ett virrvarr av sin, integraler, innerderivator, e, cos, primitiva funktioner, derivator, tan och diverse kluriga algebraiska uträkningar. Tur att matte är roligt, annars hade jag varit död nu.

.........






..bloglovin

PRENUMERERA DU MED! :D



OM MIG




Namn: Elin
Född: 12/12 1992
Bor: Skåne
Studerar: Grafisk design
Intressen: Foto, natur, illustration och redigering
Kamera: Canon EOS 400D Ritbord: Wacom Tablet, A5




RSS 2.0